El SAAS negocia la sortida de la sotsdirectora assistencial de la institució

Carme Curcó va ser ‘traspassada’ poc després de l’esclat de la crisi sanitària al ministeri de Salut perquè s’impliqués en qüestions relatives a la Covid i ha estat lligada també a l’equip de rastreig

Carme Curcó va ser designada per al càrrec l'estiu del 2016.
Carme Curcó va ser designada per al càrrec l'estiu del 2016. ARXIU / ATV

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) està negociant la sortida qui des del 2016 és la sotsdirectora assistencial de la institució, Carme Curcó. Malgrat que des poc després de l’esclat de la crisi sanitària Curcó ha estat més vinculada a qüestions lligades a la gestió de la Covid que no pas al dia a dia de l’hospital, ha mantingut el càrrec. Ara, però, el SAAS hauria pres la decisió de prescindir d’aquesta veterana sanitària.

De fet, una de les qüestions que en diferents sectors de la pròpia institució no s’acaben d’entendre -i fins i tot es perceben de forma negativa- és que estant com està Curcó en la recta final de la seva carrera professional, s’estigui negociant una sortida pactada i, per tant, compensant econòmicament la sanitària encara que amb una quantitat per sota del que li tocaria per un acomiadament no causal i, en canvi, no se la reubiqui en altres funcions si és que així es considera, atès que el càrrec de sotsdirecció no és de plena consolidació sinó que es tracta d’una designació que pot ser temporal.

A més a més, les fonts consultades no han descartat que d’alguna manera o altra Curcó continuï lligada a l’Oficina Covid una vegada estigui fora del SAAS. I és que poc després de l’esclat de la pandèmia, es van fer canvis organitzatius al SAAS i amb el ministeri de Salut es va fer un conveni pel qual l’encara sotsdirectora assistencial de la institució hospitalària passava a prestar serveis pel ministeri. Ha fet diferents tasques relacionades amb la gestió del coronavirus. I des de fa temps, directament vinculada amb l’equip de rastrejadors.

Carme Curcó, Laura Bernada i Mercè Escrig, d'esquerra a dreta.

Relacionat

Malestar a l’hospital amb el triumvirat Curcó-Bernada-Escrig

De fet, a l’Oficina Covid Carme Curcó hauria estat els darrers temps una de les encarregades de la gestió dels traçadors i, si ha calgut, també de reclutar personal. Curcó, abans d’esdevenir sotsdirectora assistencial i des del 2009, va ser la responsable d’infermeria del SAAS. Encara abans, i durant sis anys, n’havia estat adjunta a la direcció del servei. Entre el 1993 i el 2002 va ocupar el càrrec d’infermera responsable d’higiene hospitalària i epidemiologia al centre sanitari.

Una vegada es resolgui la sortida de Curcó, una circumstància que no s’hauria de demorar gaire segons les fonts, el càrrec de sotsdirector o sotsdirectora assistencial quedarà vacant. Caldrà veure com s’acaba resolent aquesta qüestió. Però és evident, i dins la institució és de domini comú, que fa temps que moltes de les funcions atribuïbles a aquest càrrec aparentment les estava exercint la també infermera Laura Bernada, que té molts números perquè se la formalitzi en el càrrec.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending