Tots els actes de les festes majors hauran d’acabar a dos quarts d’onze de la nit

El públic haurà d’estar preferentment assegut i sempre amb mascareta tot i que es facin a l’aire lliure mentre que caldrà superar un test d’antígens per accedir a les actuacions de l’Andorra Mountain Music

Un instant de l'actuació musical a la plaça Sant Miquel d'Encamp, ara fa uns dies, durant la festa del poble.
Un instant de l'actuació musical a la plaça Sant Miquel d'Encamp, ara fa uns dies, durant la festa del poble.

El repunt de la pandèmia, sobretot entre la gent jove, sumat a les escenes que es van viure el passat cap de setmana al Roser d’Ordino han decidit a Govern a endurir les mesures per les pròximes festes majors. Els actes musicals no podran anar més enllà de dos quarts d’onze de la nit i sempre que es pugui haurà de ser amb el públic assegut i amb mascareta. A banda, per accedir als concerts de l’Andorra Mountain Music caldrà superar un test d’antígens que es farà a l’entrada o bé presentar un certificat de bon estat de salut.

Les dades sanitàries experimenten un repunt i Salut vol evitar que vagi a més, sobretot pensant en les festes majors, començant per la de la Massana el pròxim cap de setmana. Amb les imatges del Roser d’Ordino ben present, Govern considera que “hem de tenir un punt de prudència i assegurar que el bon comportament sanitari que hem tingut fins ara es pugui mantenir per evitar restriccions més importants”, segons ha indicat el portaveu, Eric Jover.

En primer lloc, tots els concerts i altres activitats de nit hauran d’acabar com a molt tard a dos quarts d’onze de la nit. No podran anar més enllà. A banda, es demana que siguin actes amb la gent, si pot ser, asseguda, i, si no, estàtica i mantenint sempre una distància de seguretat d’1,5 metres. També, i malgrat que sigui a l’aire lliure, caldrà dur mascareta a partir dels vuit anys.

Compareixença del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, davant la comissió legislativa de Sanitat.

Relacionat

Salut establirà protocols més restrictius per a les celebracions festives arran del rebrot de Covid

A banda, es limitarà el servei de barra que es pugui instal·lar als recintes de les celebracions. Només es podrà oferir per emportar o, en tot cas, menjar assegut.

Jover ha justificat aquestes decisions posant en relleu el “repunt observat” en quant els casos dels darrers dies. També ha recordat “la dificultat en certs esdeveniments de mantenir un respecte a les limitacions”, en una clara referència a les escenes que es van viure al Roser d’Ordino el dissabte a la nit. A banda, ha indicat que el canvi de mesures no és pas unilateral sinó que “hem decidit amb els comuns que aquestes normes serien les millors”.

Una altra decisió adoptada fa referència a l’Andorra Mountain Music. A partir del concert de dissabte, amb Bob Sinclar, per accedir al recinte caldrà superar un test d’antígens amb un resultat negatiu. Aquests es faran en un espai espacialment habilitat abans d’entrar a la plataforma de Soldeu. També valdrà si es presenta un certificat d’estar en bona situació de salut, com ara una prova PCR o TMA superada amb èxit.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending