Els comuns tindran divendres els tests d’antígens per distribuir entre la població

El Govern entregarà a cada corporació un nombre de proves en funció del cens i seran elles qui decideixin la logística per fer-les arribar als ciutadans

Un test d'antigen.
Un test d'antigen.

La distribució dels tests d’antígens que Govern vol proporcionar a la ciutadania es farà via els comuns. De fet, l’executiu preveu poder-los entregar el divendres a cada corporació, que rebran material en funció del seu cens i s’encarregaran de la logística per fer-los arribar a la gent. En canvi, l’administració central organitarà la campanya de comunicació per informar la població que tenen a la seva disposició un de gratuït per tenir més seguretat de cara a les trobades de Nadal.

La voluntat és iniciar aquesta distribució “com més aviat millor”. Així li ha traslladat el mateix ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, als cònsols en una reunió telemàtica mantinguda aquest dimarts, segons han explicat a Altaveu fonts properes a la trobada. Un dels motius d’aquesta celeritat és donar el màxim temps possible als comuns perquè puguin fer arribar els tests als ciutadans i, d’aquesta forma, evitar possibles aglomeracions.

Com més temps durin les trobades, més gent hi participi i menys mesures s'adoptin, més risc de contagi.

Relacionat

Dues celebracions de Nadal amb un màxim de deu persones i autotest d’antigen abans de l’àpat

De fet, les proves no requereixen un emmagatzematge gaire específic. Per exemple, no cal una temperatura baixa i, per tant, es poden recollir i tenir guardades a casa fins al dia en el qual s’hagi d’anar a la trobada familiar. Això facilita la tasca dels comuns, que ja preparen el dispositiu per fer l’entrega, garantint que tots els ciutadans hi poden accedir però, de moment, només a un test gratuït. Si requereixen algun més, es podran aconseguir a les farmàcies.

La idea que ha traslladat el ministre als comuns és que cadascú d’ells rebrà un nombre de tests en funció de les persones registrades al seu cens. Aquesta entrega es faria de cara al divendres i, llavors, un cop es doni el vistiplau des de l’executiu, es podria començar la distribució.

Cada corporació tindrà llibertat per escollir el model, però la voluntat és que en tot moment s’intentin evitar una excessiva aglomeració de persones als punts de recollida. El que sí que farà Govern és la campanya de comunicació per intentar arribar a la majoria de la població i que tothom sàpiga que pot tenir aquesta prova gratuïta.

Etiquetes

Comentaris

Trending