El comú d’Andorra la Vella aïlla cinc funcionaris després que un sisè comuniqués que està contagiat

El treballador públic que ha estat diagnosticat com a positiu de coronavirus és d’un servei administratiu intern i no està en contacte directe amb el públic

Un rètol al comú d'Andorra la Vella.
Un rètol al comú d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella, seguint les instruccions dels experts en rastreig i epidemiologia del ministeri de Salut, ha procedit les darreres hores a l’aïllament de cinc funcionaris després que un sisè comuniqués aquest dilluns que havia donat positiu de coronavirus en una prova de detecció ràpida. El funcionari contagiat no està en contacte directe amb el públic. Integra un dels departaments de l’àrea diguem-ne administrativa de la corporació.

El matí de dilluns una treballadora del comú, segons que han explicat fonts oficials a petició de l’Altaveu, va notificar que era positiva per Covid-19. Al mateix moment es va activar el preceptiu protocol i es va detallar la llista de contactes de la treballadora i es van posar en marxa les entrevistes epidemiològiques que se’n deriven. Com a mesura de prevenció, el ministeri de Salut va determinar l'aïllament de cinc treballadors comunals més en tractar-se de companys que en els darrers dies havien estat contacte directe. Durant el dia d'avui aquests funcionaris seran sotmesos a les corresponents anàlisis de detecció ràpida de la malaltia.

Dins del comú hi ha un cert debat o malestar entre alguns funcionaris atès que n’hi ha que consideren que hi ha massa flexibilitat i manca de respecte a les normes dictades i altres que troben excessiu, sobretot, l’ús de la mascareta. En aquest sentit, però, el comú afirma taxativament que sobre l’ús de les proteccions facials se segueix el que dicta el decret del Govern del 14-7-2020 de mesures excepcionals. És a dir, és obligatori l'ús de la mascareta als espais tancats d'ús públic i també quan no es pot mantenir la distància mínima d'1,5 metres. També s’han instal·lat pantalles de protecció a tots els serveis d’atenció al públic, entre d’altres espais.

Comentaris (2)

Trending