Clara Rabassa suspèn les visites per un repunt de casos de coronavirus

La majoria, que han estat provocats per les noves subvariants, són lleus i només una resident ha hagut de ser hospitalitzada

Comentaris

Rètols a l'entrada de l'edifici de Clara Rabassa.
Rètols a l'entrada de l'edifici de Clara Rabassa. Toni Solanelles

La residència Clara Rabassa ha suspès les visites i les sortides de les padrines i padrins després d'un repunt de casos de coronavirus. La majoria són lleus peró una resident ha hagut de ser hospitalitzada. El virus està circulant encara amb molta força com es va constatar la darrera setmana amb l'augment de nous casos.

Els primers casos es van detectar la setmana passada en els cribratges periòdics que s'efectuen als residents. Tots els malalts estan aïllats a les seves habitacions seguint els protocols marcats. Només un dels casos ha tingut complicacions, cosa que va provocar l'ingrés de l'afectada a la planta de l'hospital. L'activació del protocol ha obligat a suspendre durant una dies les visites i les sortides dels residents.

Les noves subvariants, la BA.4 i la BA.5,  provoquen un major escapament del virus a les vacunes, i també a la pèrdua d'immunitat natural de les persones que es van infectar durant la sisena onada. Es van detectar per primera vegada a Sud-àfrica, on es van convertir en dominants. Segons els especialistes, aquestes variants contenen mutacions que les fan més transmissibles que la variant òmicron original (la BA.1) i més capacitat per esquivar la immunitat. L’Agència de Salut Pública francesa ha fet un seguiment específic de les conseqüències d’aquesta variant.  

Ha corroborat que els signes clínics més freqüents en cas d'infecció per aquestes mutacions de la Covid són principalment migranyessensació de malestar generalfebre tos. En menor grau, també podria aparèixer una possible de pèrdua d'olfacte i de gust, així com nàusees, vòmits i diarrea que es podrien allargar durant una mitjana de set dies.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending