Cent morts per la pandèmia

Les darreres hores s’han certificat les defuncions d’una resident de Sant Vicenç d’Enclar i una pacient ingressada a la planta Covid del Cedre

Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar.
Una vista de la residència Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

Els morts provocats a Andorra pel coronavirus ja han arribat al centenar. Les defuncions en les darreres hores d’una resident a Sant Vicenç d’Enclar i una altra pacient ingressada a la planta Covid del Cedre han fet assolir aquesta trista xifra. A banda, també s’han notificat 63 nous casos positius de coronavirus. Alhora, la pressió hospitalària s’ha incrementat, amb dues persones més ingressades a la planta de l’hospital i una altra a l’UCI.

Per tant, el Principat arriba a les tres xifres pel que fa a les víctimes mortals provocades per la pandèmia, des del març. Els dos darrers òbits confirmen, a més, la virulència del brot que va afectar Sant Vicenç d’Enclar. Una de les víctimes mortals d’aquestes últimes hores és una dona de 86 anys que es trobava a aquesta residència. L’altra és una pacient de 66 que havia estat internada a l’àrea Covid del Cedre derivada des del servei d’urgències de l’hospital de Meritxell.

Dada preocupant al sistema escolar: el nombre de classes amb alumnes confinats ha passat de 54 a 68 en només 24 hores

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Salut ha notificat la detecció de 63 nous positius. Per tant el nombre total de contagiats en tota la crisi sanitària s’enfila ja a 9.779 persones. D’aquestes, 737 encara es consideren casos actius.

La pressió sobre el sistema sanitari també continua sent important. De fet, a l’hospital hi ha tres nous ingressos. Dos, a planta, per a un total de 27 persones. Un altre, a la unitat de cures intensives. Allà hi ha ara tretze pacients, dels quals 11 amb ventilació mecànica. En canvi, ja només queden cinc padrins a l’àrea Covid del Cedre: dos provinents de Salita, un de l’Albó i dos derivats des d’urgències. Clar que, en aquest darrer cas, la davallada és conseqüència d’una de les dues darreres defuncions.

Tampoc és positiva l’evolució al sistema escolar. Des de dimecres s’han incrementat de forma notable el nombre d’aules amb alumnes confinats. De les 54 registrades dimecres s’ha saltat a 68. 22 de les classes tenen tots els estudiants aïllats mentre que, en 46 casos, l’afectació és només parcial. A banda, hi ha 54 grups sota vigilància passiva.

Pel que fa a la campanya de vacunació, aquesta segueix avançant. Dimecres es va subministrar la primera dosi del vaccí de Pfizer a 35 persones. Ja són, doncs, 779 les que s’han vacunat al país.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending