El Cedre ja aplica el cribratge previ per a les visites als centres sociosanitaris

Amb una carta als familiars, s’ha informat que, a partir d’ara s’hauran de fer un test ràpid d’antígens al mateix lloc o portar-ne un de negatiu fet durant les quatre hores prèvies a la cita

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre està situat a Santa Coloma
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre està situat a Santa Coloma

El Cedre ja ha començat a aplicar, des d’ahir i fins a nova ordre, les noves mesures anunciades pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el passat 28 de juliol. En una carta enviada als familiars dels pacients, el centre ha indicat que, com ja es coneixia, s’hauran de fer un test ràpid d’antígens (TRA) o portar-ne un de negatiu que estigui fet en les quatre hores prèvies a la cita.

Per poder acomplir la mesura, el centre ha recomanat que els visitants acudeixin al centre amb 20 minuts d’antelació a la seva cita, per poder fer-los el TRA allí mateix abans d’accedir. Així mateix, també els dóna la possibilitat de portar-ne un extern, però que estigui fet dintre de les quatre hores prèvies. A més, abans d’entrar hauran de signar un full de declaració d’autoresponsabilitat i es demanarà l’autorització per fer una presa de temperatura.

Respecte al règim de visites, com ja va avançar Benazet, no s’ha modificat. Continuarà permetent-se l’accés d’un familiar per persona i resident, “sempre que cap d’aquestes no presentin símptomes de malaltia aguda i no estigui sotmesa a una mesura d’aïllament domiciliari”. La durada continuarà sent també de mitja hora.


Exterior de l'edifici del Cedre.

Relacionat

Test d’antígens obligatori per fer visites als centres sociosanitaris

D’altra banda, per a les sortides amb els residents, també s’han establert certs protocols a seguir, tant si són puntuals com si són de cap de setmana amb pernoctacions o vacances. En primer lloc, el Cedre explica que, en aquests casos, també és necessari fer cribratge que, en aquest cas, haurà de consistir en una TRA negativa en el mateix centre o dintre de les quatre hores prèvies a la sortida, o bé una TMA negativa amb 48 h d’antelació.

El centre recomana, per a les sortides dels residents que siguin puntuals, que “es facin en espais controlats, ventilats i en el què es puguin efectuar una neteja i una desinfecció freqüents”. Per a les pernoctacions o vacances, indiquen que “no es pot anar a espais amb una concurrència elevada de gent i la persona usuària ha de relacionar-se amb una única unitat de convivència”.

Etiquetes

Comentaris

Trending