Test d’antígens obligatori per fer visites als centres sociosanitaris

El nou protocol, que s’aplicarà a tothom, independentment de si s’està o no vacunat, s’impulsa per protegir els residents en un context on, recorden des de Salut, el coronavirus està circulant molt

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

El Govern vol evitar nous ensurts als centres sociosanitaris. Per això, davant l’impacte a nivell de contagis que està tenint la nova variant Delta del coronavirus, Salut ha modificat el protocol per a les visites i sortides de les residències. Així, tots els familiars per poder-hi accedir hauran de superar un test d’antígens negatiu. Això serà obligatori tant si s’està vacunat com si no.

“Prenem aquesta mesura per anticipar-nos”, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Així, s’ha acordat que en els pròxims dies s’aplicarà un protocol de cribratges que s’està ultimant. Es farà a totes les persones que vulguin trobar-se amb algun dels padrins internats.

“No es limiten les visites. Es mantenen com actualment, però s’afegeix aquesta capa de seguretat de més que caldrà s’estigui o no vacunat”, ha comentat el ministre. Una mesura similar també s’aplicarà a aquells residents que facin sortides. “Tenim persones fràgils i vulnerables i el virus ara circula; per tant, cal garantir que els protegim”, ha argumentat.

Un altre protocol ja ultimat és que s’aplicarà al darrer concert de l’Andorra Mountain Music, el del DJ francès David Guetta, que, cal recordar, té exhaurides les 4.000 entrades que es van posar a la venda. Com en anteriors actuacions, els assistents hauran de demostrar que estan vacunats o, en cas contrari, superar, també amb un negatiu òbviament, un test ràpid d’antígens. Ja a l’interior, hauran de dur mascareta FFP2.

En aquesta ocasió, i per evitar la repetició de les escenes de fa dues setmanes, amb espectadors sortint del recinte i menjant pels carrers de Soldeu sense respectar mesures sanitàries, s’habilitaran punts de restauració a l’interior. Aquests no tindran visió de l’escenari i en ells l’aforament estarà controlat. També es preveu fórmules per poder subministrar aigua. Sempre amb l’objectiu que els seguidors de Guetta duguin el màxim d’estona possible la mascareta posada.

Per últim, Benazet també ha volgut recordar la necessitat, en cas de voler viatjar per Europa, de dur el certificat digital Covid, sigui en paper sigui amb l’aplicació AndorraSalut. També ha recordat que, abans de desplaçar-se, cal informar-se de si al lloc destí “es demanen requisits més exigents”, a banda d’aquest passaport sanitari.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending