Catalunya ‘es tanca’ durant deu dies i deixa sense efecte l’equiparació d’Andorra amb l’Alt Urgell

La Generalitat anuncia un perímetre municipal cada dia de la setmana amb totes les grans superfícies comercials tancades per intentar rebaixar l’impacte del coronavirus

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que es deixa sense efecte l'equiparació entre el Principat i l'Alt Urgell.
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que es deixa sense efecte l'equiparació entre el Principat i l'Alt Urgell.

El govern català ha anunciat aquest migdia un tancament municipal diari durant deu dies -en principi s’iniciarien el 7 de gener- per intentar frenar un nou rebrot del coronavirus que encara no recull tot l’efecte de les festes de Nadal. Durant els propers deu dies no es podrà sortir del municipi i, a més, les grans superfícies comercials hauran de tancar i es deixa sense efecte l’equiparació d’Andorra amb l’Alt Urgell.​ Per creuar la frontera en el sentit que sigui caldrà un motiu justificat.

La decisió l’han anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, i el titular d’Interior, Miquel Sàmper, tenint en compte el creixement sostingut de casos de coronavirus. Ha estat el titular d’Interior qui ha dit sense embuts que es deixa sense efecte l’assimilació del Principat amb la comarca veïns en implantar-se el confinament perimetral municipal. Tot això entra en vigor a les 0 hores de dijous. De la mateixa manera es deixa sense efecte, per manca de sentit, el confinament perimetral comarcal de la Cerdanya i el Ripollès.

Vergés ha explicat que cada setmana es detecten 17.000 nous casos. Segons la consellera, actualment hi ha 2.084 persones ingressades en els hospitals catalans, 392 de les quals a l’UCI. Actualment es detecten entre 2.400 i 2.500 casos diaris, “lluny dels mil” que es plantejava la Generalitat

Vergés ha explicat que cada setmana es detecten 17.000 nous casos. Segons la consellera, actualment hi ha 2.084 persones ingressades en els hospitals catalans, 392 de les quals a l’UCI. Actualment es detecten entre 2.400 i 2.500 casos diaris, “lluny dels mil” que es plantejava la Generalitat. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha deixat clar que amb les mesures decretades es pretén només frenar l’increment de casos. I que no es pot fer un tancament encara més sever perquè econòmicament no és sostenible.

La titular de Salut ha deixat clar que a partir de dijous només poden obrir els comerços de menys 400 metres quadrats. Durant el cap de setmana, a més, només podran obrir establiments de productes essencials. Les noves mesures no afecten ni l’àmbit de la restauració ni la cultura només per ara. Queden suspeses les activitats extraescolars i les de lleure i l’escola no es reiniciarà fins a l’11 de gener, és a dir, dilluns de la setmana vinent. Només es podran fer activitats esportives a l’aire lliure.

Durant la compareixença també ha tingut una important presència les explicacions sobre la vacunació, que durant els primers dies d’aquest 2021 s’ha alentit molt, moltíssim. Tant Vergés com Argimon han defensat el paper dels professionals de la infermeria i tot i reconèixer deficiències que no han permès administrar les vacunes que es preveia, el secretari de Salut Pública ha assegurat que en els propers dies es recuperarà el ritme i en dotze setmanes s’haurà vacunat les més de 700.000 persones que es preveia. “És una cursa de fons, no una carrera de cent metres”, ha recordat Argimon.

Comentaris (27)

Trending