Catalunya elimina la majoria de les restriccions Covid, tret de l’ús de la mascareta

Només es mantindran limitacions a l’oci nocturn i als espectacles esportius a espais tancats, on l’aforament màxim serà del 70% i el 80% respectivament

El president de la Generalitat, Pere Aragonés.
El president de la Generalitat, Pere Aragonés.

La mascareta... i poca cosa més. Tot just limitacions a l’oci nocturn i en els espectacles esportius a espais tancats. La resta de les restriccions per frenar el coronavirus que estaven vigents a Catalunya s’aixecaran el pròxim divendres. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonés, després de valorar les bones dades epidemiològiques, traslladades també a una considerable disminució de la pressió que la pandèmia exerceix sobre el sistema sanitari.

De fet, aquest mateix dimarts s’havia assolit tota una fita. El nombre de pacients ingressats per culpa del coronavirus a les unitats de cures intensives queia per sota del centenar per primer cop en més d’un any. Era la culminació de setmanes d’evolució positiva de la situació, des de l’esclat de la cinquena onada viscut a principis de juliol. Aragonés ha avisat que pandèmia no ha acabat i, per tant, la prudència encara ha de presidir el comportament de la ciutadania.

Les noves mesures entraran en vigor divendres. O, millor dit, la gran majoria de les antigues restriccions deixaran d’estar-ho. Així, per exemple, la restauració deixarà de tenir limitació d’aforament i de persones per taula i recupera els horaris habituals. Pel que fa a la cultura, els espectacles recuperen també el 100% de públic, igual que les competicions esportives a l’aire lliure. En espais tancats, serà del 80%.

És una de les restriccions que es mantenen, justament amb el 70% a l’oci nocturn i l’ús de la mascareta. Aquesta s’haurà de fer servir en espais tancats o a l’aire lliure si no es pot mantenir la distància d’1,5 metres amb les persones no convivents.

Comentaris

Trending