Catalunya decreta el confinament nocturn per als municipis de més de 5.000 habitants

La mesura entraria en vigor aquest cap de setmana i tindria una durada de set dies prorrogables

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. ALTAVEU

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès ha anunciat aquest dimecres el confinament nocturn en aquells municipis de més de 5.000 habitants, on la incidència acumulada sigui de més de 400 casos cada 100.000 habitants en els últims set dies. La mesura entraria en vigor aquest cap de setmana i tindria una durada de set dies prorrogables. Seria d'1 a 6 de la matinada.

Tres setmanes després de reobrir bona part de l'activitat frenada per la pandèmia i d'aixecar la majoria de restriccions que feia mesos que, amb més o menys intensitat, s'arrossegaven des de la segona onada de la pandèmia de la  Covid-19, el Govern català ha decidit sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aplicació del toc de queda en 158 municipis, tots ells de més de 5.000 habitants, a partir de la una de la matinada durant -com a mínim- una setmana. La mesura afectaria el 78% de la població de Catalunya, 6.017.109 persones. Són tots aquells municipis on la incidència acumulada de l'última setmana és igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants. També s'hi afegeixen 13 municipis colindants que tot i no estar en situació límit estan envoltats de zones de risc

La mesura ha estat anunciada pel president Aragonès en una declaració institucional sense preguntes des del Palau de la Generalitat. Ha explicat que el govern treballarà al costat dels municipis afectats i dels que es puguin veure afectats en el futur. "Ho fem per protegir la salut de la ciutadania, especialment de les franges d'edat que no tenen la pauta completa de vacuna a un nivell suficient; per protegir el sistema sanitari, tensionat especialment els darrers dies en aquesta nova onada; i per preservar la reactivació econòmica que ja hem començat a notar les darreres setmanes"

El govern català ja va anunciar dilluns que limitava les trobades socials a un maxim de 10 persones i que totes les activitats, inclosa la restauració i els esdeveniments culturals, havien d'acabar a dos quarts d'una de la matinada. També va establir la prohibició de menjar al carrer i de fer actes culturals a peu dret. Va recomanar tancar parcs, platges i altres espais públics entre les 00.30 h i les 6 del matí. Aquestes mesures entren en vigor aquest dijous, després que el TSJC hagi aprovat la limitació de les trobades personals aquest mateix dimecres.

 

Comentaris

Trending