Els casos actius de Covid se situen per sota del mig miler i l’índex de reproducció cau fins a 0,86

Les darreres hores s’han diagnosticat 25 contagis nous que fa que hi hagi actualment 493 malalts registrats en el marc d’una “lenta però progressiva tendència a la baixa”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença. SFGA

Els casos actius de Covid ja s’han situat lleugerament per sota del mig miler després que s’hagi consolidat una “lenta però progressiva tendència a la baixa” de la reproducció del coronavirus. Hores d’ara, i després d’haver arribat gairebé un altre cop a l’1 en l’índex d’Rt (0,99), ara aquest indicador ha caigut a un 0,86. Això no vol dir que s’hagi de relaxar-se perquè “si no adoptem totes les mesures tindrem una tercera onada i pot ser intensa”.

Les darreres 24 hores s’han diagnosticat 25 casos nous, el que situa el nombre de contagis actius hores d’ara en 493. En global, durant el conjunt de la pandèmia, s’han detectat al Principat fins a 7.602 infectats, dels quals 81 han perdut malauradament la vida. Des de l’esclat de la crisi sanitària, s’han donat per recuperades un total de 6.224 persones. Actualment a l’hospital hi ha disset persones hospitalitzades: 15 a la planta Covid ordinària i dues, una més que ahir, a l’UCI, de les quals una de sola intubada.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 7.602 persones -6.745 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data, com s’ha dit, és de 81. L’impacte actual de la pandèmia sobre el sistema escolar és de 23 aules sota vigilància activa –8 total i 15 parcial– i 49 en vigilància passiva.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending