Els casos actius amb coronavirus baixen dels 400 per primer cop en setmanes

En les darreres hores s’han detectat només tretze positius, fet que, combinat amb les 40 alts donades, situen els pacients encara convalescents amb la malaltia en 375

19 pacients segueixen ingressats a l'hospital de Meritxell.
19 pacients segueixen ingressats a l'hospital de Meritxell.

Les dades epidemiològiques de la pandèmia continuen evolucionant de forma positiva i seguint la tendència a la baixa de les darreres setmanes. Això ha permès que, per primer cop des de mitjans de març, els casos actius hagin caigut per sota dels 400. Malgrat la millora, el ministre de Salut ha tornat a fer una crida a no abaixar la guàrdia i a seguir de forma escrupolosa les mesures per evitar que la pandèmia es torni a desbordar.

En les darreres hores, s’han detectat únicament tretze nous positius, una de les xifres més baixes de les últimes jornades que, tot s’ha de dir, pot ser provocada pel fet de venir d’un cap de setmana. D’aquesta forma, el nombre d’infectats des de l’esclat de l’epidèmia creix a 13.295. D’aquests, 127 han perdut la vida.

Benazet ha admès que una de les dones mortes el cap de setmana havia rebut una dosi de vacuna, però no va tenir temps de desenvolupar immunitat abans de la infecció

Justament, en la roda de premsa d’actualització sanitària, Benazet ha reconegut que una de les dues darreres víctimes mortals, una dona que es trobava a la unitat de cures intensives de l’hospital, havia rebut la vacuna. Tot i això, ha aclarit que es va infectar en el període posterior a rebre la dosi, quan encara no havia pogut desenvolupar la immunitat que dona el fàrmac.

En canvi, 12.793 persones han superat al llarg d’aquests mesos la malaltia. En les últimes hores, 40 han rebut l’alta. Això, de retruc, fa que el nombre de casos actius se situï en 375. Per tant, per sota de la barrera dels 400, fet que no succeïa des de mitjans de març.

D’aquests, disset es troben a l’hospital. Catorze persones es troben a planta mentre que a l'UCi ja només hi ha tres D’aquests, només un pacient requereix ventilació mecànica.

Pel que fa a l’afectació sobre el sistema escolar, hi ha nou aules totalment confinades i disset amb només alguns alumnes aïllats. Es tracta de quatre menys que diumenge. Benazet ha post en relleu que “observem una disminució en comparació a les setmanes anteriors”.

El ministre ha destacat que la taxa de reproducció se situa ara en un 0,94. Així, ha explicat que “seguim baixant a poc a poc el nombre de casos” i que “els brots, aviat, troben tallafocs amb les persones vacunades”. Tot i això, ha volgut advertir que “encara no tenim prou nivell d’immunització per guanyar la cursa entre pandèmia i vaccinació”. Per tant, “cal seguir limitant relacions socials i complint escrupolosament les normes als establiments”.

Etiquetes

Comentaris

Trending