Bruno Bartolomé deixa la direcció de l’Oficina Covid

El fins ara màxim responsable deixa el càrrec a petició pròpia i no tindrà relleu; es considera que l’òrgan pot funcionar sense problemes, més en un moment on la nova onada comença a anar a la baixa

El ministre de Salut, Albert Font.
El ministre de Salut, Albert Font. SFGA

Canvi important a l’Oficina Covid. Bruno Bartolomé, fins ara el seu director, ha demanat deixar el càrrec, petició que ha estat validada des del Govern sense que, de moment, es designi cap successor. S’entén que, en l’actual moment de la pandèmia, l’organisme pot funcionar sense cap màxim responsable. La decisió arriba just en un moment on la darrera onada va a la baixa, amb una considerable disminució dels nous contagis i dels casos actius.

Segons ha explicat el ministre de Salut, Albert Font, la sortida de Bartolomé ha estat a petició pròpia. Vol tornar al seu antic lloc a l’administració. I s’ha optat per acceptar la petició vista l’actual situació sanitària. Això, però, no suposa la supressió de l’Oficina Covid. Al contrari, “quedarà sempre vigent per si calgués reactivar una política més intervencionista, que potser toca de cara a la tardor”.

Per ara, s’entén que l’òrgan pot funcionar sense aquesta direcció. “Es queda amb vuit persones, cadascuna amb les tasques ben apresses per controlar els casos, en particular els que poden ser greus i ajudar a aquelles persones que volen ser vacunades”, ha comentat Font. De fet, aquests dies ja s’haurà d’atendre les trucades de les persones majors de 60 anys que volen rebre la quarta dosi. A partir de dijous, els interessats ja ho podran demanar, novament al telèfon especialment habilitat: 821 955. Fins ara, per cert, 178 persones han rebut aquesta nova tongada.

La sortida de Bartolomé arriba en un moment on l’evolució de la pandèmia torna a anar a la baixa. Tot indica que s’ha superat el pitjor moment de l’onada viscuda les darreres setmanes. Els últims set dies, només 182 contagis i, en canvi, fins a 318 altes. Resultat? Nova davallada, i considerable, dels casos actius, fins a 315. 136 menys que una setmana enrere.

A l’hospital, però, es manté el mateix nombre d’ingressats. En total, set. Sis, a planta. I una setena persona a la unitat de cures intensives i connectada a un respirador.

Vista la situació, cap canvi en les mesures. El Govern ha optat per prorrogar novament el decret ja vigent, amb restriccions que afecten bàsicament els centres sanitaris, amb l’objectiu de protegir les persones més vulnerables.

Comentaris (8)

Trending