Els brots del Tarter i Arinsal ja sumen prop d’una seixantena de contagis

El ministre Benazet lamenta que, en tots dos casos, l’origen es troba en una “transgressió” de les recomanacions que el Govern ha aplicat per contenir la pandèmia

A Arinsal se segueix un important brot de coronavirus.
A Arinsal se segueix un important brot de coronavirus. Altaveu

Bona part dels nous positius de coronavirus que s’han detectat els darrers dies tenen es deuen a dos importants brots. Un, el del restaurant del Tarter detectat a finals de la setmana passada. L’altre, el d’Arinsal. En tots dos casos, el nombre d’infeccions ha anat creixent. Entre els dos en sumen ja 57 i, el segon, es tem que pugui encara provocar més contagis. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha lamentat que l’origen de tots dos és una “transgressió” de les recomanacions per controlar la pandèmia.

El control dels contactes de les persones que es van veure afectades pels brots en un principi ha permès detectat nous contagis, tal com es temia. En el cas de l’originat arran d’una celebració d’aniversari entre diferents treballadors temporers al Tarter, ja són 28 les infeccions diagnosticades. Benazet s’ha mostrat confiat que no hauria d’anar molt més enllà. “Sembla que estem al final de la cadena epidemiològica”, ha indicat.

Un espai de restauració al Tarter.

Relacionat

Un brot Covid a Arinsal amb disset casos s’afegeix al del Tarter, que ja suma divuit positius

En canvi, més preocupació hi ha amb el brot detectat a Arinsal. Ja són 29 els positius que s’han detectat i s’espera que, en els pròxims dies, n’apareguin més, a causa de dos fets. Per un costat, que ja el nombre d’afectats d’inici era superior al del Tarter. Per l’altre, pel fet que hi ha un major nombre de contactes sota control de l’Oficina Covid, a l’espera de noves proves diagnòstiques.

El ministre ha lamentat que, en tots dos casos, els contagis s’han disparat per un seguiment poc acurat, per dir-ho suaument, de les restriccions aplicades per frenar la pandèmia. “Han sigut per relacions socials que han anat més enllà del que recomanen les disposicions de Govern”, ha remarcat. Per això, ha volgut “apel·lar a la ciutadania al fet que es respectin aquestes mesures”.

I és que, ha posat en relleu, “quan hi ha una transgressió, molts cops porta a la difusió del virus”. I, ha alertat, “si no s’agafen a temps, els brots poden arribar a provocar problemes seriosos i gent hospitalitzada”. En aquests dos casos, per sort, no ha estat així. Benazet ha indicat que la gran majoria d’afectats són joves i que cap d’ells ha requerit ingrés al centre sanitari.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending