Un brot Covid a Arinsal amb disset casos s’afegeix al del Tarter, que ja suma divuit positius

En els dos casos, els contagis s’haurien propagat en l’àmbit social; en el cas de la localitat massanenca, el més recent, es va detectar arran de la TMA que es va fer una persona que havia de marxar fora del país

Un espai de restauració al Tarter.
Un espai de restauració al Tarter.

El nombre de positius de coronavirus que detecta Salut els darrers dies es manté en xifres relativament baixes. Ara bé, bona part dels diagnosticats els darrers dies corresponen a dos brots. Un, el que afecta el sector de la restauració del Tarter, que ja suma divuit contagis. L’altre s’ha detectat a Arinsal i afecta, fins al moment, disset persones. En tots dos casos la propagació del virus s’ha fet en l’àmbit social dels afectats.

Així ho ha explicat el ministre, Joan Martínez Benazet, que ha posat en relleu que, en aquest segon cas, la detecció es va fer a través de la TMA a la qual es va sotmetre un dels afectats, que tenia previst desplaçar-se fora del país. El brot és molt recent i està encara per veure l’abast del mateix. El que és clar és que el positiu va engegar el protocol habitual i en les proves realitzades a contactes, fins ara, s’han diagnosticat setze casos més. Per tant, un total de disset. “És un col·lectiu que es relacionava entre ells a nivell social”, ha indicat el titular de Salut.

Zona del restaurant Riba Escorxada aquest cap de setmana passat.

Relacionat

Una festa d’aniversari va ser l'origen del brot al restaurant del Tarter

Pel que fa al brot en el sector de la restauració del Tarter, en els darrers dies han anat apareixent més contagiats. Ja en són divuit. Benazet ha destacat que aquesta situació es va poder detectar gràcies al cribratge setmanal que es fa als treballadors de pistes i ha expressat el fet que “ens tranquil·litza que s’hagi produït en l’àmbit social posterior a la jornada laboral”, ja que això fa pensar que no ha acabat provocant contagis entre la clientela de l’establiment.

Es manté la reducció, a poc a poc, dels casos actius; n’hi ha sis menys que diumenge, que deixen un total de 304 malalts actius després de la notificació, les darreres 24 hores, de 23 casos nous

De fet, l’Altaveu ja va avançar que la propagació del virus va tenir lloc durant una festa d’aniversari que es va celebrar entre treballadors del Tarter. Molt probablement el primer cas que va infectar la resta havia estat contagiat en un altre entorn. Martínez Benazet ha admès que el fet que hi hagi tants contagis en aquests dos brots fa malpensar que pugui ser Covid de la variant britànica. S’estan seqüenciant alguns dels positius per mirar-ho de determinar. En el cas del Tarter, aquest mateix dilluns s’estaria fent un cribratge massiu a tots els treballadors de l’estació.

Amb tot, el responsable de Salut ha destacat el fet que la situació es manté relativament sota control. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, entre diumenge i dilluns s’han notificat un total de 23 nous positius. A la vegada es manté la reducció, a poc a poc, dels casos actius. N’hi ha sis menys que diumenge, que deixen un total de 304 malalts actius. Tot plegat portarà a analitzar, aquest dimecres, la possibilitat de relaxar una mica més algunes de les mesures, encara que com ha reconegut Martínez Benazet, no es vol aixecar gaire el fre per tal de no facilitar una ‘recaiguda’ de contagis.

Des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 10.889 casos de coronavirus i s’han donat 10.475 altes. El nombre de defuncions es manté en 110. Aquest matí, a expenses de noves altes, hi havia catorze hospitalitzats a planta i set ingressats a l’UCI, dels quals sis necessiten ventilació mecànica. Només hi ha una aula totalment confinada i vuit més amb alguns dels seus integrants aïllats.

Comentaris (7)

Trending