Una festa d’aniversari va ser l'origen del brot al restaurant del Tarter

Arran dels fets, Grandavalira ha optat per fer obligatoris els tests d’antígens al personal, quan fins ara eren voluntaris i, per tant, no tots els treballadors se’ls feien

Comentaris

Zona del restaurant Riba Escorxada aquest cap de setmana passat.
Zona del restaurant Riba Escorxada aquest cap de setmana passat.

Una celebració d’aniversari estaria darrere l’origen del brot de coronavirus que ha afectat diferents treballadors d’un restaurant de pistes al Tarter. Diversos dels empleats afectats per la malaltia van coincidir en la festa, ara fa uns dies, i haurien anat evidenciant a poc a poc símptomes. Els fets, cal recordar, han fet intensificar els cribratges dins la plantilla de Grandvalira i, de fet, els tests d’antígens han passat a ser obligatoris quan, fins ara, només es realitzaven a voluntaris.

El brot ha provocat, fins ara, el contagi de Covid-19 a deu persones. Cap d’elles, però, clients del local. Tots eren treballadors. Segons fonts consultades per Altaveu, ara fa uns dies un dels empleats va complir anys i es va fer una trobada amb amics per celebrar-ho. A ella hauria convidat alguns companys de feina.

I, a partir d’aquí, s’hauria produït el brot. Els dies següents, alguns dels assistents a la celebració van començar a trobar-se malament. Es va seguir el protocol habitual i es van fer test d’antígens, que van revelar diversos positius. Les proves TMA posteriors haurien confirmat fins a deu contagis, segons les dades donades aquest migdia des del Govern.

De fet, des de l’Oficina Covid-19 ja s’ha iniciat una investigació per comprovar què ha fallat. Un dels tècnics ha estat aquest matí al mateix restaurant, sense que encara hagi transcendit el que hagi pogut esbrinar.

Una de les zonez de restauració exterior al Tarter.

Relacionat

El brot Covid del restaurant del Tarter ja suma una desena de contagis

Les fonts consultades, però, donen per segur que l’origen del brot és la festa de fa uns dies. De fet, la malaltia també hauria acabat afectant algun dels empleats on pernocten els treballadors del restaurant.

El que està clar és que els fets han decidit Grandvalira ha fet un pas més en el control sanitari als seus treballadors. Així, el mateix domini ha remarcat que, a partir d’ara, es faran cribratges diaris als empleats. Ara, segons ha pogut saber Altaveu, també s’ha fet un altre canvi. Fins ara, les proves només es feien de forma voluntària. Per tant, no tota la plantilla s’hi sotmetia. A partir d’aquest brot, la direcció ha donat la instrucció que siguin obligatoris. Tot el personal se’ls haurà de fer.

Comentaris (24)

Trending