El brot Covid-19 al centre penitenciari ja suma quinze contagis: deu funcionaris i cinc interns

Sis treballadors i un reclús han donat positiu en les darreres hores en el cribratge realitzat a la presó i entren dins els 76 nous casos que s’han detectat en les darreres 24 hores

Espot i Benazet, durant la roda de premsa en la qual s'han actualitzat les dades sanitàries.
Espot i Benazet, durant la roda de premsa en la qual s'han actualitzat les dades sanitàries. SFGA

El brot de coronavirus detectat al centre penitenciari ja acumula un total de quinze persones infectades. D’elles, deu són treballadors de la presó i cinc interns. Els nous positius detectats se sumen als altres diagnòstics fets per Salut, 76 en les darreres hores. Aquest repunt en els nous pacients fa que la mitjana dels darrers dies torni a pujar per sobre de 50. Pel que fa a la taxa de reproducció queda en 0,87.

En les darreres hores, les proves realitzades han permès comprovar que l’abast del brot de Covid-19 que afecta el centre penitenciari és més extens, especialment pel que fa als treballadors. Dels quatre positius confirmats dijous s’ha passat a deu. També hi ha un contagi més entre els reclusos. Ja en són cinc els interns afectats per la malaltia.

S’ha encomanat a l’Oficina Covid un rastreig exhaustiu dels contactes dels contagiats a la presó per aclarir el brot i determinar possibles conductes indegudes, si hi van ser, com a origen de focus

Aquests nous casos se sumen a la resta de diagnòstics detectats en les darreres hores. Un total de 76, que eleva el total d’afectats des de l’inici de la crisi sanitària en 6.142. D’aquests, 827 estan encara actius, fet que suposa una nova reducció en comparació a les dades epidemiològiques del dijous. La mitjana de nous contagis dels darrers cinc dies, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, se situa en 52,8. També millora lleugerament la taxa de reproducció que queda en 0,87.

El titular ministerial ha demanat que no hi hagi cap mena de relaxament i ha repudiat actes que van més enllà d'allò recomanat. No obstant, ha deslligat pràctiques anòmales de qualsevol dels dos brots que hi ha ara actius, el sanitari (sobre el qual ha descartat cap cosa fora de lloc tot recordant l'episodi del Cedre, que es va iniciar per un professional extern que havia adoptat totes les mesures reforçades de protecció) i el penitenciari. Però sobre aquest no ha estat tan taxatiu.

En aquest sentit, Martínez Benazet ha reiterat que hi ha una investigació en marxa. També des del punt de vista epidemiològic. "S'està examinant el rastreig dels seus contactes", ha remarcat el responsable ministerial, que ha assegurat que l'Oficina Covid elaborarà un informe detallat sobre la qüestió. De fet, segons que ha pogut saber l'Altaveu, el ministre ha donat ordres a la doctora Mireia Garcia, responsable de la unitat de rastreig epidemiològic de l'oficina, que s'agafi en primera persona les indagacions a fer per tal que quedi molt clar com ha entrat de manera tan virulenta -pel volum d'infectats- el virus aquesta vegada a la presó.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending