Bodes, batejos i comunions podran comptar amb 100 assistents a l'interior i 200 a l'aire lliure

Es relaxen les mesures relacionades amb la celebració d'aquests actes i d'altres esdeveniments socials

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest dimecres, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que es relaxen les mesures relacionades amb la celebració d’aniversaris, batejos, comunions, casaments i altres esdeveniments socials.

Actualment poden agrupar-se un màxim de 40 assistents en espais interiors –sense superar el 50% de la capacitat– i 100 a l’aire lliure, però es permet augmentar aquestes xifres a 100 –sense superar el 50% de la capacitat– i 200 respectivament si es disposa d’un protocol específic de Salut. De la mateixa manera, si es disposa d’aquest protocol també es poden ampliar a 10 les persones permeses per taula, i l’horari dels dinars pot allargar-se fins a les 18 hores. Es manté la prohibició de les activitats de ball i del consum de begudes i menjar quan no s’està assegut a taula.

També, a partir de l’1 de juny es reprendrà tota l’activitat en l’horari habitual als museus i equipaments culturals del Govern. El nombre de persones per visita guiada s’amplia a sis, sense comptar el guia acompanyant. Pel que fa a l’aforament, s’amplia del 40% al 50%, cosa que representa, segons cada cas, un màxim de 25 persones per a visita lliure. Els museus de l’Automòbil, la Farga Rossell i la Casa Rull han estat obrint amb reserva prèvia des del mes de febrer, atenent la realitat del moment i les restriccions de mobilitat.

Durant aquest temps les escoles han estat els principals usuaris d’aquests museus parcialment tancats. Així, i per tal d’unir esforços per fer front a les feines sorgides per la situació causada per la Covid-19, s’han cedit cinc persones que formen part de la plantilla de l’Àrea de Museus i Monuments, que han estat prestant servei al Ministeri de Salut i a l’Oficina Covid, al Departament de Treball i a l’Àrea d’Acció Cultural. Properament s’anunciaran les Nits d’estiu en una presentació conjunta amb la Taula de Museus i es restituirà gairebé la normalitat cultural als equipaments.

L'oci nocturn, per la seva part, encara haurà d'esperar unes setmanes. “Anem molt bé però no oblidem que encara tenim el virus entre nosaltres i que hi ha un percentatge alt de població encara sense immunitzar. De cara a aquest estiu tindrem un model d'oci nocturn en funcionament", ha indicat el ministre que tindrà aquesta mateixa setmana una reunió amb representants del sector  per "trobar la manera de recuperar l'activitat a l'estiu". Amb tot, no ha volgut fixar una data, ja que "anirem evolucionant segons ho faci la situació de la pandèmia".

Pel que fa a les dades, s'han detectat set contagis en les darreres 24 hores, que eleven el total de persones que han patit la malaltia a 13.671 des de l'inici de la pandèmia. Actualment hi 163 casos actius, 11 menys que els notificats dimarts, per la qual cosa es manté el descens. La xifra de recuperats és de 13.381 amb 18 altes en les últimes 24 hores i el nombre de defuncions es manté en 127 des de fa dues setmanes. Quant a la pressió escolar, l'afectació del virus manté les tres classes amb tots els alumnes confinats a casa i deu amb part dels escolars aïllats.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending