Benazet recomana que no es viatgi fora del país durant les vacances de Tots Sants

El titular de Salut avisa que l’aturada de classes “pot anar bé si es limiten les relacions socials” però també “malament” si no se segueixen les precaucions per evitar contagis

El ministre de Salut , Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut , Joan Martínez Benazet. SFGA

Govern considera necessari que les vacances escolars de Tots Sants, que tindran lloc la setmana vinent, s’adaptin a la situació sanitària provocada pel coronavirus. És a dir: reduir relacions i, directament, abstenir-se de viatjar. Així ho ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha advertit que està en joc “passar un bon hivern”.

Per a l’executiu, l’aturada del curs escolar pot ser un bon moment per ajudar a la contenció de la pandèmia, però també el detonant  de més contagis. Dependrà, evidentment, de quina sigui l’actitud de les famílies. “Aquesta setmana pot anar bé si la gent limita les relacions socials o malament si s’aprofita per fer segons quin tipus de vacances o per veure gent que fa temps que no es visita”, ha comentat Benazet, que ha defensat que les aules, incloses aquelles on no es du mascareta, no són particularment un focus de contagi.

“Les infeccions no es contrauen a les escoles. La transmissió entre l’alumnat és menor”, ha afirmat el titular de Salut, assegurant que “hi ha estudis que ho demostren”. En canvi, es produeixen, ha manifestat, “a la família i en les relacions que es tenen fora de l’àmbit del centre”. Per això, ha avisat, caldrà ser especialment curós amb els propers dies festius.

Convindria abstenir-se de viatjar i de veure amics”, ha indicat el ministre, que ha recordat que “estem envoltats de llocs on hi ha molta transmissió del virus”. De fer les coses, ha avançat, dependrà “passar un bon hivern i seguir tenint controlada la situació” Per això, defensa que “cal extremar les precaucions i aconsellaria que ens quedessin al nostre entorn”.

Comentaris (26)

Trending