Benazet avança que Andorra podrà tenir accés a la vacuna Pfizer

El ministre indica que el fàrmac es podrà aconseguir a través del projecte Covax o dels acords tancats per rebre dosis de les adquirides per la Unió Europea

Proves amb un prototipus de vacuna.
Proves amb un prototipus de vacuna. ARXIU

Andorra podrà accedir a la vacuna desenvolupada per la farmacèutica americana Pfizer i l’alemanya BioNTech. Es tracta d’un fàrmac que, segons han anunciat els seus impulsors, hauria mostrat una protecció del 90% davant el coronavirus, segons les primeres dades de la fase 3 del projecte. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha indicat que és un dels medicaments sobre els quals el Principat té dret de subministrament gràcies als acords negociats amb la Unió Europea.

Tot i l’optimisme que ha generat l’anunci de totes dues empreses -per exemple, les borses l’han rebut amb importants pujades- el titular del ministeri ha volgut ser prudent i recordar que “encara estem a una fase inicial”. Així, ha manifestat que les dades comunicades són encara “petites” per “ser validades” les autoritats sanitàries dels Estats Units que “demanen més casuística”.

La vacuna de Pfizer donaria resultats molt prometedors.

Relacionat

Pfizer assegura que la seva vacuna contra la Covid protegeix un 90%

Benazet, malgrat aquesta prudència, sí que ha admès que l’anunci és positiu. “Encarrilen el futur cap a una vacuna que serà segura”, ha comentat, tot indicant que, a més, aquestes dades “es poden reproduir en altres projectes”.

Sobre la possibilitat que la vacuna Pfizer pugui arribar a Andorra, ha avançat que és possible, ja que és un dels medicaments als quals el Principat hi podria tenir accés per dues vies. Una, la participació en el projecte Covax, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’altra, les “negociacions” mantingudes amb Espanya i França per poder optar a part dels fàrmacs que es distribueixin a través de la Unió Europea.  

Comentaris

Trending