Augmenta la pressió a l’UCI amb 17 ingressats a causa de la Covid-19

El sistema sanitari torna a tenir una situació complicada, amb 16 pacients ventilats i 20 que es troben a planta a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell torna a tenir una situació complicada amb l’escalada de la pandèmia. En només 24 hores ha augmentat el nombre de pacients a planta, que són 20, i, sobretot, s’ha notat la pressió a l’UCI. Aquest dijous es troben 17 persones a cures intensives, 16 d’elles amb ventilació mecànica. En contraposició, continua sense haver-hi cap ingressat a la planta habilitada del Cedre.

La Covid-19 torna a fer-se notar amb força al sistema sanitari. Des d’ahir hi ha dues persones més a l’UCI (de 15 a 17), i dues més que necessiten ventilació mecànica (de 14 a 16). A la planta també s’ha augmentat la xifra de forma significativa, passant de 17 a 20 ingressats a causa de la malaltia. En total cinc persones més ingressades des d’ahir.

La xifra de contagis diaris es manté regular, amb 211 nous des d’ahir, però les altes es fan notar, compensant així el nombre de casos actius. El departament de Salut ha enregistrat en les últimes 24 hores 275 altes. Així, el nombre de persones contagiades actualment a Andorra té una petita davallada, passant de 2.194 ahir dimecres, fins als 2.130 aquest dijous.

Els cribratges escolars, però, fan contrarestar una mica aquesta dada relativament “positiva”, amb un augment de les aules sota vigilància activa. Actualment, hi ha 80 aules totalment confinades, que són cinc més que ahir, i 40 de forma parcial, també cinc més. Pel que fa a les classes que es troben en vigilància anomenada passiva hi ha 52.

D’altra banda, però, el ritme de vacunació continua el seu transcurs. En la darrera jornada s’han administrat 50 primeres dosis, elevant la xifra total fins a les 57.049, de segones únicament se n’han posat vuit. Però, la campanya per les terceres dosis del vaccí ha fet que des d’ahir s’hagin posat 1.024, amb un total de 10.941 persones que ja tenen les tres pautes.

 

Etiquetes

Comentaris (30)

Trending