L’assessor per a l’estratègia de vacunació cobrarà 1.045 euros mensuals

El contracte signat per Salut amb el doctor Federico Martinón s’allarga fins al desembre, tot i que el Govern es reserva el dret d’ampliar-lo en funció de quina sigui la situació sanitària

El doctor Federico Martinón.
El doctor Federico Martinón.

El doctor Federico Martinón cobrarà 1.045 euros mensuals durant el temps que estigui assessorant el Govern per configurar l’estratègia de vacunació davant el coronavirus. El contracte tancat amb l’expert es va iniciar el passat dia 2 i s’allargarà, de moment, fins a finals d’any. Per tant, la remuneració durant aquest període ascendirà a 7.315 euros.

El Govern va anunciar la setmana passada la contractació del pediatra gallec com a assessor de Salut. L’expert haurà d’ajudar a marcar l’estratègia de vacunació que s’adoptarà a partir d’ara, marcada per una important disponibilitat de vaccins. El BOPA ha oficialitzat aquest dimecres aquesta relació amb l’edicte pertinent.

Federico Martinón és pediatra i investigador de vacunes.

Relacionat

Salut contracta un expert en vacunació perquè dicti l’estratègia de futur

Segons l’acord adoptat la setmana passada al consell de ministres, el contracte amb Martinón s’allargarà des del dia 2 de juny fins al 31 de desembre. Per cadascú d’aquests mesos, el doctor gallec percebrà 1.045 euros mensuals. Per tant, en total hauria de cobrar 7.315 euros. Tot i això, el Govern es reserva el dret d’ampliar la vinculació “en funció de les necessitats d’aquest servei mentre duri la crisi sanitària causada pel coronavirus”.

D’aquesta forma, s’oficialitza la col·laboració que ja havia existit prèviament amb el doctor Martinón. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar que s’havia mantingut sempre una relació amb l’expert gallec però sense cap contracte. Ara s’ha decidit formalitzar-la perquè s’entén que hi haurà “més dedicació, més presència horària i més capacitat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending