Arriben les 12.000 vacunes d'AstraZeneca de França que es començaran a injectar dijous

Serviran per a vaccinar 7.200 persones amb les dues dosis i ja es conserven al Servei de Farmàcia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell

El lot de vacunes ha estat transportat al Servei de Farmàcia de l'hospital.
El lot de vacunes ha estat transportat al Servei de Farmàcia de l'hospital. SAAS

Aquest dimarts a la tarda han arribat al Servei de Farmàcia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, 12.000 vials de la vacuna AstraZeneca procedents de França. La cap del servei, la doctora Elvira Gea ha explicat que serviran per vacunar 7.200 persones amb les dues dosis. Es começaran a administrar a partir de dijous.

Els pròxims dies arribaran més vaccins, en aquest cas, des de Portugal i Espanya. Amb aquestes últimes remeses, el ministeri de Salut confia a superar el 60% de població immunitzada, amb almenys una dosi. L'arribada de la remesa francesa permetrà la represa de la campanya de vacunació a la població per sota dels 42 anys. En un principi el vaccí que havia d'arribar de França era el de Moderna però el retard en el seu subministrament va fer que el Govern demanés el canvi a AstraZeneca ja que el conveni així ho permetia.

La setmana passada, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet va recordar que  l’estratègia de vacunació d’Andorra es basa en no diferenciar entre les vacunes que s’administren segons l’edat dels receptors –una estratègia que comparteixen altres països, com Àustria–: “no hi ha vacunes millor ni pitjors; el que volem és tenir el màxim de vacunats en el menor temps”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending