L'arribada de les vacunes Moderna de França no té data

L'ambaixador Jean-Claude Tribolet diu que les qüestions logístiques pel seu transport "són molt complexes ja que el vaccí s'ha de conservar a una temperatura molt baixa"

Un envàs d'una vacuna de Moderna.
Un envàs d'una vacuna de Moderna. ARXIU

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet espera que les vacunes Moderna puguin arribar a Andorra durant les pròximes setmanes. El diplomàtic ha afegit que les qüestions logístiques pel seu transport "són molt complexes ja que el vaccí s'ha de conservar a una temperatura molt baixa". S'han de guardar en centres que disposin de congeladors a -20 graus centígrads, per reduir al mínim els moviments dels vials.

Tribolet està també a l'espera de les decisions que ha adoptat aquest dimecres el Consell de Defensa i que es faran públiques dijous en roda de premsa. No es descarten mesures restrictives en plena polèmica pel ritme lent de vacunacions. Les vacunes de la farmacèutica Moderna van arribar aquest dilluns al país veí.

La primera tramesa va ser de 50.000 dosis i es van enviar al Grand Est, Auvergne-Rhône-Alpes, i a Provence Alpes Cote d'Azur. Les vacunes de Moderna s'administren en dues dosis, amb una diferència de 28 dies, i poden aguantar fins a 30 dies descongelades. Tot i que es presenta en vials de deu dosis congelades -no ultracongelades com les de Pfizer BioNTech-, no es poden traslladar un cop s'han descongelat per la seva tecnologia d'Rna missatger.

L'ambaixador confia que el vaccí arribi a Andorra "el més ràpidament possible". Creu que els remuntadors de les estacions franceses obriran el mes vinent. La decisió es pot confirmar aquest dijous juntament amb altres mesures entre les quals no es descarta una ampliació del toc de queda a les sis de la tarda a tot el país. El dimarts es van detectar 19.000 casos nous i la soca anglesa es va estenent per les diferents regions.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending