L'arribada dels vaccins Moderna de França, pendent de l'acord de l'empresa per la farmacovigilància

Segons l'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, aquest tràmit amb l'empresa farmacèutica s'ha de resoldre en els pròxims dies

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, i el cònsol d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres, aquest dimecres.
L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, i el cònsol d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres, aquest dimecres. Ambaixada de França

L'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, ha dit que l'arribada de les vacunes de Moderna que França ha de subministrar a Andorra està pendent de l'acord de la farmacèutica sobre la farmacovigilància. A França s'han fet, pel moment, dos estudis sobre aquest vaccí i el darrer ha estat publicat el divendres passat. Els experts han analitzat 87 casos amb efectes secundaris en els vacunats.

 

Els objectius de la farmacovigilància són identificar, quantificar, avaluar i prevenir els riscos associats amb l’ús dels medicaments o vaccins comercialitzats. Els resultats d’aquesta activitat serveixen de base perquè les autoritats sanitàries puguin adoptar decisions que permetin mantenir en el mercat medicaments amb una relació favorable entre el benefici que produeixen per a la salut i el risc que puguin aparèixer reaccions adverses associades al seu ús. Tribolet creu que el tràmit es pot resoldre aquesta mateixa setmana i aleshores l'arribada de les vacunes serà imminent.

L'ambaixador francès ha fet aquestes declaracions després de la presentació de l'obra de teatre 'Les singes aussi s'ennuient le dimanche' que es representarà el 13 de març a Encamp. La peça s'emmarca en la 'Saison culturelle'. Basada en els escrits i les investigacions del cèlebre paleontòleg i paleoantropòleg Yves Coppens, professor emèrit del Museu Nacional d'Història Natural i del Collège de France, aquesta comèdia teatral és una història sobre la nostra aventura animal i humana sense trair les línies de pensament científiques.

En un zoo, davant de la gàbia dels ximpanzés, es troben Miroslav, un visitant enamorat dels micos, i Rose-Marie, una primatòloga. En els seus intercanvis, l'instint de Miroslav s'enfrontarà al rigor científic de Rose-Marie.

Etiquetes

Comentaris

Trending