Ara sí que es faran pagar les TMA i els tests d’antígens que es demanin de forma voluntària

Aquells sanitaris que no s’hagin vacunat també hauran d’assumir el cost de les proves diagnòstiques encara que se’ls hi facin en el marc d’un cribratge laboral

Una sanitària fent una TMA.
Una sanitària fent una TMA. Cristian Cortés

Ara sí que sí. Les proves de detecció del coronavirus, essencialment les TMA i els tests ràpids d’antígens, passaran a ser de pagament sempre que se sol·licitin de manera voluntària. Quan s’emmarquin en algun cribratge sectorial promogut per l’autoritat sanitària i algun facultatiu prescrigui la prova continuarà sent gratuïta amb l’excepció d’aquell personal sanitari que no s’hagi vacunat, que haurà de pagar igualment.

Després de deixar sense efecte la mesura a principi del mes passat, quan estava previst que entrés en vigor el pagament de TMAs i tests d’antígens a partir del 16 d’agost -es va considerar que la incidència de la variant Delta del coronavirus era prou alta-, ara s’ha tornat a acordat que les proves s’han de pagar. A raó de 8 euros els tests d’antígens i de 40, les TMA. La mesura entrarà en vigor la setmana que ve, una vegada el BOPA publiqui, dimecres vinent, la decisió.

Si una persona s’ha de sotmetre a un cribratge decidit per l’administració no caldrà abonar el cost de la prova. Però hi haurà l’excepció del personal dels àmbits sanitari i sociosanitari. El malestar que hi ha especialment a l’hospital pel fet que alguns infermers no s’han volgut vacunar, ha portat el Govern a determinar que en els cribratges que es realitzen periòdicament al personal de l’hospital, centres sanitaris i sociosanitaris i cases pairals, els treballadors no immunitzats sense causa justificada han d’assumir el cost de les proves.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

Malestar a l’hospital perquè es mantenen en primera línia infermers que es neguen a vacunar-se

No obstant, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que són molt poc els professionals d’aquests sectors que no s’han vaccinat. I ha posat l’exemple del SAAS. A la parapública, el 90,24% del personal està vacunat, i del 9,75% restant, pràcticament la meitat no s’ha vacunat perquè fa menys de sis mesos que ha passat la malaltia. Per tant, ha remarcat Martínez Benazet, amb prou feina un 5% dels professionals del SAAS no han rebut la pauta completa de vacunació.

Comentaris (4)

Trending