Andorra trenca la barrera dels 7.000 contagiats amb coronavirus

Salut detecta 50 casos més en les darreres 24 hores i confirma la mort d’una dona de 81 anys que es converteix en la víctima 78 de la pandèmia al Principat

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Ja són més de 7.000 les persones que, des de l’inici de la crisi sanitària al març, han estat contagiades amb el coronavirus a Andorra. Els 50 nous diagnòstics detectats les darreres hores han fet trencar aquesta barrera psicològica. L’evolució de la situació sanitària també deixa un lleuger increment dels casos actius i la confirmació d’una nova defunció, la 78 provocada per la pandèmia al Principat.

Es tracta del traspàs d’una dona de 81 anys que, com ha avançat Altaveu, es trobava confinada al domicili d’Arans, on vivia, amb la resta de la seva família. Després d’empitjorar, va ser traslladada a l’hospital però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida. Es tracta de la segona mort que s’ha produït aquesta setmana per culpa de la Covid després de dies sense haver de lamentar-ne cap.

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.

Relacionat

Mor a Urgències amb Covid una dona de 81 anys

Pel que fa als nous positius, es manté la tendència dels darrers dies. Tot just 50 casos detectats en les últimes 24 hores que, però, fa que el nombre total de pacients diagnosticats amb el coronavirus al Principat superi ja els 7.000. En concret, 7.005. D’aquests, 6.147 corresponen a la segona onada iniciada al juliol.

El que s’ha incrementat lleugerament és el nombre de pacients actius, ja que s’han donat menys altes (42) que nous diagnòstics. Per tant, se situen en 756, vuit més que divendres. D’aquests, 22 persones es troben ingressades a l’hospital de Meritxell: 19 a planta i tres a la unitat de cures intensives. D’aquestes, dues amb ventilació mecànica.

Pel que fa als sistema educatiu, hi ha 39 aules sota vigilància activa. És a dir, amb algun o tots els alumnes confinats a domicili. D’aquestes, 11 tenen tot el grup aïllat i 28 nomé alguns dels estudiants. 42 classes més es troben sota vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending