Andorra, segon país que més tests de coronavirus fa per milió d’habitants

Segons les dades de la web Worldometers, el Principat només és superat per les Illes Féroe amb 1,78 proves Covid de mitjana

Molte proves TMA s'han fet a l'Stop Lab de bombers.
Molte proves TMA s'han fet a l'Stop Lab de bombers.

Andorra es el segon país que més test per detectar casos de coronavirus ha fet per cada milió d’habitants. Només es veuria superada per les Illes Feroe i, en aquesta faceta, estaria molt per sobre de països veïns com França o Espanya. Així ho reflecteixen les dades de la web Wordometers, que recull estadístiques de diferents àmbits i que ha dedicat un apartat especial a totes les relacionades amb la Covid-19.

Així, i segons les dades facilitades pel portal, Andorra hauria fet des de l’inici de la crisi sanitària un total de 137.457 tests, sumant tant les diagnòstiques (PCR o TMA) com les serològiques. Això, aplicat sobre la població general, suposa que s’haurien efectuat 1.778.435 proves per cada milió d’habitants, càlcul que és el que permet acabar comparant amb altres països.

I en aquesta classificació, la dada situa a Andorra en segon lloc. Només les Illes Féroe està per sobre, amb 2,23 milions de proves, tot i que, en termes absoluts, n’ha fet menys: 109.223.

El rànquing, tot s’ha de dir, està liderat, justament, per petits Estats. Mònaco ocupa la tercera posició, Luxemburg la quarta i Gibraltar la cinquena. Entre els veïns, Espanya se situa en la posició 27 i França, en la 45.

En canvi, la dada no és tan positiva si el que es calcula per milió d’habitants és el nombre de morts. En aquest cas, les 53 víctimes provocades per la Covid al país suposen 686 sobre una població teòrica d’un milió de persones, fet que fa que Andorra ocupi la quarta plaça, només superada per San Marino, Perú i Bèlgica. Espanya, en aquest cas, ocupa la cinquena posició.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending