Andorra Endavant reclama a Govern detalls sobre els tractaments de radioteràpia

La consellera general Noemí Amador fa una àmplia demanda d’informació sobre els malalts de càncer que hi ha al país i les eines de les quals es disposa per mirar de curar-los

Els consellers d'Andorra Endavant en el seu escó a l'hemicicle.
Els consellers d'Andorra Endavant en el seu escó a l'hemicicle. Toni Solanelles

Andorra Endavant reclama a Govern que posi sobre la taula tot un seguit de detalls en relació amb els tractaments de radioteràpia. Aquesta petició s’emmarca en una àmplia demanda d’informació que ha fet la consellera general Noemí Amador sobre els malalts de càncer que hi ha al país i les eines de les quals es disposa per mirar de curar-los. La sol·licitud es fa després que Amador es reunís amb el president d’Assandca, Josep Saravia.

La voluntat del grup parlamentari és obtenir més informació sobre les dades d’aquesta malaltia per tal de fer un estudi concret sobre les necessitats reals dels pacients malalts de càncer. Vist les demandes reiterades de l’associació, Andorra Endavant es vol sumar a la voluntat de millorar la vida i l’acompanyament dels pacients i especialment, facilitar eines als pacients per reduir al màxim l’impacte dels tractaments que han de seguir durant tot el procés llarg d’aquesta malaltia.

El grup parlamentari que lidera Carine Montaner es vol sumar a la voluntat de millorar la vida i l’acompanyament dels pacients

Concretament, es demana dades precises sobre el nombre total de persones que han contractat la malaltia de càncer per franja d’edat els anys 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022 així com una taula resum de les diferents tipologies de càncers d’aquests darrers anys. Andorra Endavant també vol precisió sobre el percentatge de malalts de càncer per tipus de tractament. Precisament, vol una visió sobre quins tipus de tractaments reben els malalts de càncer i el volum de tractaments que es fan per tipologia de tractaments com ara la quimioteràpia, radioteràpia, immunoteràpia o encara els tractaments hormonals entre altres.

Finalment, pel que fa el tractament de radioteràpia en concret, el grup parlamentari demana sobre el nombre de sessions de radioteràpia , el nombre de desplaçaments dels malalts fora del país,  així com els costos de les sessions de radioteràpia conjuntament amb els costos de desplaçaments dels malalts pels anys 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022.

Etiquetes

Comentaris

Trending