Una altra defunció més per Covid i cinc sanitaris i vint residents del Cedre contagiats

En les darreres 72 hores s’han diagnosticat 246 nous casos, entre els quals n’hi ha dotze de vinculats a l’àrea de cirurgia de l’hospital, que ha hagut de ser tancada i aïllada per aquest fet

L'entrada al centre sociosanitari del Cedre.
L'entrada al centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Les defuncions al Principat relacionades amb la Covid ja són 62. Més enllà de les dues morts ja avançades per l’Altaveu durant el cap de setmana, el ministeri de Salut n’ha comunicat una més que hauria succeït les darreres hores. D’aquestes tres defuncions, només una seria causada directament pel virus. A més, hores d’ara hi ha cinc professionals sanitaris contagiats al Cedre. També hi ha sis casos positius entre professionals de l’àrea de cirurgia de l’hospital, que ara mateix està tancada.

De les tres últimes defuncions, totes de persones ingressades a l'hospital, dues haurien estat de persones que segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, estaven en una fase molt avançada de la seva vida, “en fase gairebé terminal”, i que han mort amb Covid però no pel coronavirus. Entre els altres detalls que ha reportat aquest dilluns, el titular ministerial ha informat que en les 72 darreres hores s’han diagnosticat 246 nous casos positius pel virus, amb la qual cosa ara hi ha 1.288 malalts actius.

De les persones ara per ara contagiades hi ha fins a vint residents del Cedre. Totes les persones ingressades a l’àrea d’hospitalització Covid del centre sociosanitari són ara per ara procedents del propi establiment geriàtric. Durant el cap de setmana s’han donat d’alta els cinc residents de Salita que hi havia ingressats en aquesta àrea. Martínez Benazet ha explicat que preocupa l’estat de salut especialment d’un dels malalts del Cedre, que està en una situació molt greu. Tots serien de la mateixa planta, igual com els cinc sanitaris d’aquest centre també contagiats. Des de dijous passat ha crescut moltíssim el nombre de positius en aquest equipament. En un primer cribratge se’n van detectar tretze entre residents i professionals. Ara són 25.

El ministre també ha informat de la situació de l’àrea de cirurgia de l’hospital, ara tancada. Si dissabte eren quatre professionals i quatre pacients els infectats. Ara mateix són sis i sis. Un dels malalts infectats procediria d’un centre hospitalari estranger, que hauria estat traslladat cap al país per seguir la recuperació de la seva malaltia ordinària, per dir-ho així.

Comentaris (3)

Trending