Les ‘altes dels dilluns’ deixen 33 contagiats actius i un hospitalitzat menys

En el primer dia laboral de la setmana es van administrar 1.138 vacunes, totes segones dosis

Cua de ciutadans, aquest dilluns, per rebre la segona dosi de la vacuna.
Cua de ciutadans, aquest dilluns, per rebre la segona dosi de la vacuna. Toni Solanelles

Els caps de setmana distorsionen les dades sanitàries i els dilluns, les regularitzen. D’aquesta manera, i arran de les notificacions hagudes aquest dilluns, actualment, de manera oficial, hi ha 33 contagiats de coronavirus actius menys que l’anterior actualització i també hi ha una persona menys ingressada a l’hospital. En total, hi ha 290 malalts actius i cinc ingressats al centre sanitari, dels quals dos a l’UCI.

La darrera notificació comunicada ha comportat sumar dinou casos positius més -entre els quals, diversos dels relacionats amb el brot de les colònies d’Encamp, que hores d’ara comporta 23 contagis entre participants i monitors- i fins a cinquanta-dues altes. La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.766 persones i es registren un total de 14.348 altes. El total de defuncions fins a la data és de 128. Les dues persones que estan a l’UCI ho estan amb ventilació mecànica.

Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 89.725 dosis –49.995 primeres dosis i 39.730 segones–. Això comporta que aquest dilluns en què a primera hora es van registrar cues s’administressin 1.138 vacunes, totes corresponents a segones dosis, especialment d’AstraZeneca, encara que també en algun cas, de Moderna.

Etiquetes

Comentaris

Trending