L’Alt Urgell i la Cerdanya podrien fer dilluns vinent el salt a la fase 2

La Generalitat considera que els indicadors de la regió són positius i preveu proposar al govern central que faci un nou pas endavant en el procés de desconfinament

Vista general de la Seu d'Urgell.
Vista general de la Seu d'Urgell. Ajuntament de la Seu d'Urgell

Les comarques catalanes veïnes de l’Alt Urgell i la Cerdanya podrien fer el salt a la fase 2 de la desescalada dilluns vinent. Almenys aquesta és la voluntat de la Generalitat, que ho proposarà al govern espanyol. Aquest pas permetrà reunions de fins a quinze persones i l’obertura de les dependències interiors de restaurants i bars amb un aforament limitat.

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran va ser de les primeres zones catalanes en saltar de la fase 0 a la 1 ara fa una setmana. L’evolució de la situació detectada aquests dies ha estat positiva i, per això, la Generalitat ja té clar que la seva proposta serà que, dilluns vinent, puguin fer un nou pas en la desescalada. A l’espera del que succeeixi dimecres al Congrés en la votació de la pròrroga de l’estat d’alarma, per ara, el govern català haurà de fer la proposta al de Madrid perquè la validi.

-

Relacionat

L'Alt Urgell i la Cerdanya passaran dilluns a la fase 1

Des de l’executiu que encapçala Quim Torra, s’ha analitzat els indicadors de la regió des que es va entrar en fase 1 i es considera que “hi ha una bona evolució”. Prou per apostar perquè la regió, igual que la del Camp de Tarragona i la de Terres de l’Ebre, pugui avançar a la fase 2. Això, si el govern espanyol ho aprova, seria el dia 25.

Aquesta evolució permetrà, entre altres, que els restaurants i bars puguin obrir, més enllà de les terrasses, els espais interiors, tot i que s’haurà de consumir a les taules i no a les barres. L’aforament es limitarà al 40%. També es podran fer reunions de fins a quinze persones -ara el màxim és de deu-. També podran tornar a l’activitat cinemes i teatres, amb un terç de l’aforament.

Comentaris

Trending