L'Alt Urgell i la Cerdanya passaran dilluns a la fase 1

Es permetrà el contacte entre màxim 10 persones, els comerços podran reobrir de manera generalitzada sota estrictes condicions de seguretat, així com les terrasses dels bars, al 30% del seu aforament

-
-
El ministeri de Sanitat espanyol ha acceptat la proposta de la Generalitat de Catalunya i el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada. El ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern català, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-

La consellera de Salut catalana, Alba Vergés, va anunciar dimecres que el pla de desconfinament a Catalunya era possible, però va dir que s'havia de fer de manera segura, consensuada i transparent. L'informe que es va enviar a Madrid, aprovat pel Procicat, plantejava la desescalada de Catalunya cap a l'anomenada "nova normalitat" a partir de les nou regions sanitàries en què es divideix el territori en termes d'atenció sanitària.

Segons la proposta de la Generalitat, el dia 11 de maig, dilluns que ve, només estan preparades per passar a la fase 1 tres de les nou regions sanitàries que són les que estan en risc baix de rebrot de coronavirus. Es tracta de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran. En aquests tres territoris es permetrà el contacte entre màxim 10 persones (totes sanes sense patologies), els comerços podran reobrir de manera generalitzada sota estrictes condicions de seguretat per evitar aglomeracions, així com les terrasses dels bars, que podran funcionar únicament al 30% del seu aforament. 

D’altra banda, el ministeri de Sanitat espanyol ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l’executiu espanyol “avala la capacitat assistencial” de la regió però “s’inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi”. Tampoc no han passat el filtre les cinc províncies de Castella la Manxa. Només passaran de fase Conca i Guadalajara. En canvi, Toledo, Ciutat Reial i Albacete continuaran de moment en fase 0. El govern espanyol diu que s'ha tingut en compte el tant per cert d'ocupació de les UCI en els diferents territoris.

Comentaris (3)

Trending