Per a l’administració de la vacuna contra la Covid, per norma no caldrà prescripció mèdica

Aquelles persones que rebin el vaccí, aquest fet quedarà registrat a la història clínica personal

Una safata amb dosis de la vacuna.
Una safata amb dosis de la vacuna. GENERALITAT

Per norma, no caldrà prescripció mèdica per a l’administració de la vacuna contra la Covid. Sí que serà necessària en alguns casos i sempre caldrà respondre a un qüestionari abans que s’injecti el vaccí que ha de facilitar, a priori, la immunitat contra el virus. Així ho estableix el decret que regula les condicions de prescripció i utilització de les vacunes que ha aprovat aquest mateix dijous el consell de ministres.

El Govern, a proposta del ministeri de Salut, també ha aprovat la regulació del fitxer de dades de caràcter personal denominat 'Registre de les persones susceptibles de vacunació contra la Covid-19'. Tots dos decrets i els efectes que aquests despleguen seran vigents des d’aquest mateix divendres i, aparentment, són el preàmbul de l’inici de la campanya de vacunació, que està molt a prop.

Segons la norma que regula l’ús del vaccí, “per a l’administració de les vacunes contra la Covid-19 no es requereix prescripció mèdica, excepte per a les persones en què calgui una valoració acurada del balanç benefici-risc de rebre la vacunació, com en el cas de dones embarassades, si se segueixen tractaments immunosupressors o es tenen al·lèrgies greus, entre altres casos”.

Això sí, “per poder rebre la vacuna cal omplir un qüestionari amb les preguntes sobre l’estat de salut de la persona que permetin comprovar que no hi ha cap contraindicació a la vacunació i que el pacient no presenta cap condició que determini la necessitat de prescripció mèdica”. A més a més, per a les persones menors de setze anys o incapacitades legalment, serà necessària una autorització del representant legal per vacunar-se. Finalment, l’administració de la vacuna queda registrada en la història clínica de la persona.

Registre

Pel que fa al denominat registre de les persones susceptibles de vacunació contra la Covid, la finalitat d’aquest és identificar i verificar les dades de les persones susceptibles de vacunació contra la Covid-19 per planificar l’administració de la vacuna. Les dades s’obtindran a través de la persona interessada o, eventualment, dels seus tutors o representants legals, i dels professionals sanitaris de referència.

El registre inclourà el número de cens o número del document d’identitat o del passaport, sexe, nom i cognoms, data de naixement, telèfon, voluntat de rebre la vacuna, centre sociosanitari on resideix, adreça, parròquia, centre de treball, número d’empleat per al personal del SAAS, unitat de treball, al·lèrgies, dades generals sobre l’estat de salut de la persona interessada, vacunació rebuda en els darrers set dies.

No es preveu cap comunicació internacional de les dades de caràcter personal però sí que hi podrà haver intercanvi d’informació amb el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària -que és qui té el servidor on hi ha ubicada la base de dades- i professionals sanitaris que participin en l’administració de la vacuna.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending