Activitats inclusives, principal novetat de la campanya ‘Mou-te per la teva salut’

La tercera edició de la campanya tindrà lloc del 28 de setembre al 7 d’octubre amb propostes a totes les parròquies per fomentar els hàbits saludables i l'objectiu de superar els 2.770 participants del 2021

Un moment de la presentació de la campanya 'Mou te per la teva salut'
Un moment de la presentació de la campanya 'Mou te per la teva salut'

El Ministeri de Cultura i Esports juntament amb els set comuns han presentat la tercera edició de la campanya de promoció de l’activitat física sota el lema ‘Mou-te per la teva salut’. Tindrà lloc del 28 de setembre al 7 d’octubre i s’organitzaran diferents activitats per a tots els públics. Cada parròquia organitzarà la seva marxa i la recaptació es destinarà al projecte de l’Institut Andorrà de les Dones ‘Escolta el teu cor’ per donar a conèixer els símptomes de l’atac de cor.

Superar els 2.770 participants de l’any passat. Aquest és un dels objectius de la tercera campanya per promocionar l’activitat física. La ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, ha destacat la importància de fer esport “per prevenir i reduir les malalties cardiovasculars i evitar el sedentarisme”. Afegeix que “l’OMS recomana acumular entre 30 i 60 minuts d’activitat diària”. Per aquest motiu, s’organitzaran diferents activitats per a tothom a cada parròquia.

El tret de sortida es donarà el dijous 28 de setembre a Canillo amb activitats inclusives amb la participació de la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (FADEA). L’endemà a Encamp hi haurà tir amb arc. A Ordino s’ha previst una preparació física o a la Massana s’ha pensat en una sessió de flamenc terapèutic, entre altres. La cònsol menor ordinenca, Eva Choy, en representació dels comuns ha exposat que “amb aquestes iniciatives animem a la població a introduir aquests hàbits saludables en el seu dia a dia”.

El plat fort tindrà lloc dissabte 7 d’octubre amb la celebració simultània de la marxa popular a les set parròquies. Tindrà un recorregut de tres quilòmetres i està oberta a tothom. Les inscripcions es poden fer fins al 6 d’octubre al web esportperatothom.ad. L’aportació serà de tres euros i la recaptació anirà destinada íntegrament al projecte ‘Escolta el teu cor’ de l’Institut Andorrà de les Dones, que té com a objectiu impulsar una campanya per donar a conèixer els símptomes de l’atac de cor en les dones.

Etiquetes

Comentaris

Trending