37 nous positius per coronavirus i un pacient més a l’UCI

El nombre d’aules amb algun o tots els alumnes aïllats per haver contret la malaltia s’ha incrementat al llarg de la setmana, fet que Benazet atribueix a la campanya de cribratges

L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.
L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.

En les darreres hores, Salut ha diagnosticat 37 persones més amb coronavirus, al mateix temps que s’ha pogut donar una seixantena d’altes. A l’hospital, es manté l’estabilitat a planta, amb 23 ingressats, però ha crescut l’ocupació a la unitat de cures intensives, amb un nou pacient. A banda, segueix en alça el nombre d’aules amb estudiants confinats, tot i que des del Govern es destaca que és en part gràcies als tests massius que es fan i que, afirma el ministre Benazet, ajuden a frenar les cadenes de contagis.

En l’actualització de dades sanitàries feta pel titular de Salut, s’han registrat 37 nous contagis, que eleven a 9.416 el nombre de persones que han passat el coronavirus al Principat, des de l’esclat de la pandèmia, al març. Malauradament, 93 no han pogut superar la malaltia.

En les darreres altes, s’han donat fins a 63 noves altes i això ha permès reduir per sota dels 800 els casos considerats actius. Han passat de 812 a 786. D’aquests, hi ha 34 ingressats a l’hospital de Meritxell. 23 es troben a planta i onze, un més que dijous, a l’UCI. D’aquests, 10 estan ventilats mecànicament.

A la planta Covid del Cedre hi ha 15 padrins, dos menys que dijous. Cinc provenen del brot de la residència Salita i uns altres cinc, del de Sant Vicenç. Un es va infectar a l’Albó i quatre van ser derivats al centre des del servei d’urgències.

En dos dies, 336 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer i aquest divendres ha començat la campanya a les residències Salita i Sant Vicenç d’Enclar

Les dades d’aquest divendres també confirmen que, al llarg de la setmana, s’ha incrementat de forma important el nombre de classes afectades pel coronavirus. Ja són 55, set més que dijous. D’aquestes, deu ho estan de forma total mentre que en 45 només hi ha uns quants alumnes que s’hagin hagut de confinar a casa per haver donat positiu.

Benazet ha atribuït aquesta situació no a cap brot en concret sinó als resultats dels tests massius que es fan als estudiants. “L’increment del cribratge i el rastreig fa que ens trobem amb més afectats. Gràcies a això podem contenir millor la tercera onada perquè ens dona llum però també ens obliga a prendre decisions sobre les aules”, ha explicat.

Pel que fa a la campanya de vacunació, aquesta continua “a bon ritme” després que entre dimecres i dijous ja s’hagi pogut inocular la primera dosi a 336 persones, entre residents del Cedre, l’Albó i Clara Rabassa, professionals dels centres i del sistema sanitari. Aquest divendres s’ha començat a fer la feina a Salita i Sant Vicenç d’Enclar. En aquest darrer espai, però, cap padrí rebrà el vaccí, ja que tots han passat la malaltia. Benazet ha deixat clar que “durant el cap de setmana se seguirà vacunant”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending