27 nous contagis de coronavirus però segueixen baixant els casos actius

La situació al sistema escolar també millora, amb únicament tres aules amb alumnes confinats al seu domicili

Una imatge de l'hospital, amb el seu accés per Urgències.
Una imatge de l'hospital, amb el seu accés per Urgències. Toni Solanelles

Les dades de l’epidèmia del coronavirus segueixen sota control. En les darreres hores, Salut ha diagnosticat tot just 27 nous positius, xifra en consonància amb les dels últims dies. Això, de retruc, permet que segueixin a la baixa els casos considerats actius, que ja estan per sota dels 350. La situació també és bona en el sistema escolar, amb tot just només tres aules amb alumnes aïllats al seu domicili. La pitjor notícia és la confirmació d’una víctima mortal, la número 110 de la pandèmia.

Al Principat, ja són 10.739 les persones que, des de l’esclat al març del 2020 de la crisi sanitària, s’han contagiat amb el coronavirus. Això suposa 27 nous positius des del dilluns una dada que manté la moderació dels darrers dies. D’aquestes, malauradament, 110 han acabat perdent la vida. El darrer, avançat per Altaveu, un pacient que estava ingressat a la planta Covid-19 de l’hospital.

En les darreres hores també s’han pogut donar fins a 40 noves altes, que eleven a 10.285 les persones que han superat la malaltia al país. D’aquesta forma segueixen caient a poc a poc els casos considerats actius. Hi ha 14 menys que dilluns: 344.

El que també millora és la pressió sobre el sistema sanitari, en part, malauradament per la darrera defunció. A l’hospital continuen ingressades 17 persones. D’aquestes, deu a planta i set a la unitat de cures intensives (dues menys que dilluns). Sis requereixen ventilació mecànica.

També millora la situació al sistema educatiu. Queden únicament tres classes sota el que es coneix com a vigilància activa. És a dir, amb alumnes confinats al seu domicili. En un dels casos, són tots els estudiants els qui s’han hagut d’aïllar. En els altres dos, l’afectació és únicament parcial.

Etiquetes

Comentaris

Trending