140 nous contagis confirmen el descontrol de la pandèmia

Els casos actius ja freguen els 700, una xifra que no es registrava des de finals del gener, tot i que, afortunadament, la pressió sobre el sistema sanitari es manté baixa, amb sis ingressats, tres a cures intensives, després d’una alta les darreres hores

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

La pandèmia està, queda clar, àmpliament descontrolada. A l’espera que els pròxims dies entrin en vigor les noves mesures que volen intentar tallar la seva evolució clarament a l’alça, l’actualització epidemiològica d’aquest dijous és clarament preocupant. Fins a 140 nous contagis s’han comunicat des de Salut. Per tant, ja es freguen els 700 casos actius.

El coronavirus, queda clar, viu un nou moment àlgid. De fet, supera ja clarament les dues darreres onades. En un sol dia, el salt de noves infeccions ha estat brutal: 140. Cert, alguns, 33 concretament, s’havien detectat aquest dimecres però s’estava pendent de la confirmació via TMA, que s’ha acabat produint ara. Això, però, no obvia que el nombre d’infeccions és elevadíssim. Dels mes alts en una única jornada des de l’esclat de la pandèmia.

Sobre l’aprovació per part de l’EMA de la vacuna de Pfizer per a menors entre 5 i 11 anys, el Govern indica que s’ha d’estudiar la decisió per valorarà si s’aplica o no, però que si s’opta per fer-ho, hi ha prou dosis

140 nous pacients i, en canvi, només s’han donat 23 altes. Conseqüència? Els casos actius fan un salt enorme. Ja no només es que trenquin la barrera dels 600. És que s’aproximen a superar la dels 700. Tot just no hi arriben per tres: 697. Cal remuntar-se a finals de gener, durant la tercera onada, per trobar una xifra tan elevada.

Per ara, afortunadament, aquest elevat nombre de pacients no es tradueix en una pressió gran sobre el sistema sanitari. De fet, a l’hospital hi ha la notícia positiva del dia, amb una alta que s’ha pogut donar a un dels malalts que es trobaven a planta. Per tant, queden ingressats sis, tres dels quals sota respiració mecànica.

Un punt crític és el sistema escolar. Hi ha 59 aules, sis més que dimecres, amb algun alumne confinat a casa. D’aquestes, quatre ho estant en la seva totalitat. A banda, cal recordar, el British College romandrà tancat fins, com a mínim, dilluns.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el procés de inoculació de les terceres dosis avança a bon ritme. Aquest dimecres s’han començat a vaccinar també els professionals sanitaris. En total, s’han pogut administrar prop de mil, saltant de 2.359 persones amb tres tongades a 3.332.

Un dels menors que s'ha vacunat a la plaça de Braus

Relacionat

Europa valida l’ús de la vacuna de Pfizer pels menors entre 5 i 11 anys

Justament, aquest dijous l’Agència del Medicament ha aprovat la vacuna de Pfizer per als menors entre 5 i 11 anys. Des del Govern, ara, es vol estudiar la decisió adoptada, s’observarà i es decidirà si s’aplica o no. Les fonts consultades han volgut recordar que, en cas que es prengui la decisió de començar les vaccinacions en aquesta franja d’edat, hi ha prou dosis per assumir-ho.

Comentaris (32)

Trending