Salut retira productes infantils d’arròs de la marca Blemil

Davant la sospita que el consum dels nutritius, de comercialització exclusiva en farmàcies, puguin causar una infecció de salmonel·la en bebès es pren una mesura preventiva

-
-
Les famílies que alimentin els seus bebès, entre altres, amb l’arròs Blemil 1 o 2 hauran de prescindir-ne. Davant el risc que aquest producte pugui comportar, com ha estat el cas en altres països, una infecció per salmonel·losis als infants, el ministeri de Salut ha ordenat la retirada d’un determinats lots de l’esmentat nutrient infantil. S’afegeix aquesta mesura a l’adoptada fa uns quants dies amb productes de la mateixa naturalesa però de la marca Modilac.

En una nota informativa, el ministeri deixa clar que els productes i lots afectats (Blemil Plus 1 arròs (400 g) - Lots 1068-132, 1087-122, 1927-124, 2698-137, 3097- 126 i 3408-141); i Blemil Plus 2 arròs (400 g) - Lots 1088-190, 1107-173, 1107-173X, 1937-176, 2698- 197, 2698-197X, 3107-180 i 3408-204) es comercialitzen només a través d’oficines farmacèutiques. I que qui tingui algun dels productes descrits l’ha de tornar a la farmàcia on l’hagi adquirit, on se li recomanarà un producte de substitució.

Salut ha explicat que tot deriva de la publicació d’una informació, el 25 de gener, d’una notificació d'alerta relativa a la infecció per Salmonella Poona en lactants a França, suposadament associats al consum d'aliments de nutrició infantil a base d'arròs de la marca Modilac, comercialitzats per l'empresa francesa Sodilac i fabricats a Espanya. Des de que es va realitzar aquesta alerta s'han detectat nous casos de lactants afectats a França, Bèlgica i Luxemburg, també suposadament associats al consum dels preparats infantils abans esmentats. Tots ells presenten una evolució favorable. 

Es manté, també, l'alerta de no consumir els nutrients infantils de la casa Modilac

La planta de fabricació d’aquests preparats de nutrició infantil, situada a Espanya, està sent objecte d’una investigació i si hi han realitzat nombrosos controls i anàlisis, tant per part de l'empresa com per part de les autoritats competents. Fins al moment totes les analítiques dels productes i instal·lacions han donat resultats negatius, tot i que es continuen practicant actuacions amb l’objectiu de poder localitzar el focus de contaminació de la planta de producció a partir del qual s’hagin pogut contaminar els productes que s’hi elaboren.

Atesa la situació i com a mesura de precaució addicional, s’ha acordat la retirada del mercat de tots els productes a base d'arròs que han estat elaborats en aquesta planta de producció. Per tant, a més de qualsevol dels productes de la marca Modilac, aquesta mesura també s’ha fet extensiva a determinats lots d’altres productes dels Laboratoris Ordesa, SA de les marques Blemil descrites anteriorment.

Aquestes referències, segons fonts del mateix laboratori fabricant, s’han distribuït i comercialitzat exclusivament a través d’oficines de farmàcia. Atenent aquestes mesures addicionals, es demana a totes les famílies que puguin disposar d’envasos d’aquests productes i dels lots assenyalats, tant si es tracta d’envasos íntegres, com si ja els han obert, que s’abstinguin de consumir-los i els retornin a la seva oficina de farmàcia, a on se’ls aconsellarà un producte de substitució. 

Etiquetes

Comentaris

Trending