Saetde insistirà de nou al TC sobre els perjudicis que li causa el CRAMEA

La societat que gestiona el domini esquiable del Pas de la Casa presentarà un recurs de súplica amb la intenció de tombar l’adjudicació del centre d’alt rendiment 

-
-
La societat que gestiona les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig (Saetde) insistirà davant el Tribunal Constitucional (TC) per tal d’aconseguir que l’Alt tribunal anul·li les resolucions de la jurisdicció ordinària i es pugui deixar sense efecte la concessió de l’adjudicació del centre residencial en altura medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA). El TC ha descartat recentment admetre a tràmit el recurs d’empara de Saetde en considerar que es decisions de la Batllia i, sobretot, de la sala administrativa del Tribunal Superior són racionals i degudament motivades.

Saetde, segons que han assegurat fonts properes a la companyia, presentarà ara un recurs de súplica davant del mateix Constitucional insistint que se’ls vulnera el dret a un procés degut mantenir que la societat havia d’haver recorregut contra la declaració d’interès nacional del projecte i no contra l’adjudicació posterior que es va fer a una filial de Bomosa. Els tribunals ordinaris van considerar que eren dues decisions diferents i independents i que era la primera la que realment definia l’abast del projecte i, en conseqüència, la que, en tot cas, causava el greuge denunciat per Saetde.

La societat encampadana considerava i considera encara que el projecte envaeix espais inclosos en la concessió d’abast esquiable que ostenta Saetde. Per tant, el projecte que s'hauria de desenvolupar a les antigues dependències de Sud Radio, al cap del Port, no hauria de poder tirar endavant en cap cas. Saetde va recórrer contra l’adjudicació de la concessió i no pas contra la declaració d’interès nacional del projecte, i va entendre el Superior que no havent presentat l’esmentat recurs el projecte es consolidava i, per tant, s’havia de donar per bo.

El Constitucional, que no entra en valorar la qüestió com a tercera instància, considera que el Superior fonamenta de manera lògica el fet de considerar com dues coses diferents la declaració d’interès nacional i la concessió pròpiament dita del projecte. I, en conseqüència, no ha admès el recurs de Saetde. Però la societat insistirà amb els mateixos arguments que ja va emprar en el recurs d’empara i a partir d’un altre recurs que rarament sol triomfar.

Comentaris

Trending