Ros carrega contra Catalunya i defensa la ‘marca Pirineus’

L’ambaixador espanyol s’estrena en la festa de la Hispanitat culpant el procés independentista de la “crisi institucional” que a parer seu viu l’Estat veí, que assegura que acompanyarà Andorra cap a la UE

Comentaris

Àngel Ros en un moment del seu discurs.
Àngel Ros en un moment del seu discurs.
Catalunya és al centre de tots els mals que pateix, des del punt de vista institucional, Espanya. Una Espanya que, alhora, acompanyarà Andorra en el procés d’associació amb la Unió Europea (UE). Una Espanya i una Andorra que conjuntament amb França han de treballar més i millor per desenvolupar la ‘marca Pirineus’. Tres idees en un discurs, el primer del nou ambaixador espanyol al Principat, Àngel Ros, que s’ha estrenat aquest dijous en el solemne acte de commemoració de la Hispanitat, enguany convertida en pont del Pilar.

Ros ha afirmat durant l’acte, amb la flor i nata dels agents polítics, econòmics i socials andorrans tot i que amb l’absència del cap de Govern, Toni Martí, que a través de l'acció política i “dins de l'ordenament jurídic” Espanya podrà aconseguir superar “una crisi institucional que té en Catalunya el seu epicentre”. Així ho ha apuntat durant el seu primer discurs com a ambaixador i durant la celebració de la festa nacional espanyola, que es commemora aquest divendres, en què molts veïns de l’Estat veí, especialment catalans, aprofitant per traslladar-se a Andorra. De fet, aquest vespre ja hi havia retencions per accedir al país. 

L’ambaixador espanyol, fins fa un parell de mesos alcalde socialista de Lleida, també ha dedicat part del seu discurs a l'acord d'associació amb la Unió Europea i ha insistit, en la mateixa línia que ho fa el Govern, que caldrà transmetre a Brussel·les “la realitat andorrana i les especificitats del seu model econòmic i social”. També ha reiterat que Espanya està per “acompanyar” el Principat en aquest procés. Un procés que comença a ser molt discutit internament.

El diplomàtic també ha posat èmfasi en “l'assignatura pendent” que tenen Espanya, França i Andorra de desenvolupar “la marca Pirineus”. Un concepte que ha de servir per promocionar de manera conjunta el Pirineu i el turisme d'esport i de natura. “Andorra té un paper importantíssim pel fet de ser el nucli poblat i econòmic del Pirineu i això ajuda a les parts franceses i espanyols”, ha apuntat. Finalment, també ha insistit en la importància de seguir treballant per desenvolupar les infraestructures de comunicacions principals, concretament l'aeroport d'Andorra-la Seu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending