Retiren de per vida la llicència federativa a Junior Kobon pel cop de peu al cap d’un rival

L’exdavanter de l’UE Engordany haurà de recórrer la decisió del comitè de competició de la FAF si vol tornar a jugar a futbol on sigui

Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.
Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.
El comitè de competició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha decidit privar de forma definitiva de la llicència federativa l’exdavanter de l’UE Engordany Junior Kobon. El jugador ivorià va donar cop de peu brutal al futbolista de l’Atlètic Escaldes Richy Hurtado en el transcurs del partit que enfrontava els dos clubs el 23 de febrer, i això va ser el pròleg d’una batussa que ha tingut repercussions diverses. Kobon va acabar detingut i condemnat a vuit mesos de presó condicional per l’agressió.

L’ivorià haurà de recórrer la decisió del comitè de disciplina esportiva si vol tornar a jugar al futbol a nivell federatiu. En principi, la decisió ara anunciada hauria de tenir efectes davant de qualsevol federació que formi part de la FIFA. Per tant, qualsevol club que sol·liciti el ‘transfer’ de Kobon hauria de ser informat de la privació de per vida del permís per poder jugar. El comitè de competició arriba a la conclusió que ha arribat, a la de “privació definitiva de llicència federativa”, després de sumar dos articles del reglament.

El comitè de competició considera que l’agressió amb el joc aturat de Kobon cap a Hurtado és una infracció molt greu atès el que contempla l’article 37.1.d (les agressions als àrbitres, als tècnics, als futbolistes, al públic, als directius i a totes les altres autoritats esportives si causen lesions que signifiquen un detriment de la integritat corporal o de la salut física o mental de la persona agredida) del reglament disciplinari i vist que l’article 21.1.b contempla com a viable la retirada de la llicència per sempre més davant les infraccions molt greus és el que aplica.

Arran de la tangana posterior a l’agressió, s’imposa dues sancions de quatre partits sense poder jugar a l’ivorià per agredir dos adversaris més i una altra sanció igual per un jugador de l’Atlètic Escaldes 

A banda, a l’exjugador de l’UE Engordany també se li imposen vuit partits de sanció, és a dir, vuit partits sense poder jugar, per agredir dos jugadors rivals més enllà d’Hurtado en el marc de la tangana que es va engegar després que protagonitzés el cop de peu al cap del davanter de l’Atlètic d’Escaldes. La puntada va ser descomunal segons persones que han pogut veure les imatges de l’agressió. 

Kobon va agafar embranzida amb tota la voluntat de colpejar el cap del jugador rival quan aquest era a terra arran, justament, d’un frec a frec previ amb l’ivorià. L’impacte va ser molt fort, molt potent, i Hurtado va patir lesions ‘ridícules’ respecte del que hauria pogut ser. Davant la retirada definitiva de la llicència federativa, l’exjugador de l’UE Engordany haurà de recórrer primer contra el comitè d’apel·lació i, posteriorment, si fos el cas, acudir a la comissió jurídica esportiva i, encara més tard, a la Justícia ordinària.

Arran de la mateixa batussa posterior a l’agressió principal, i més enllà de les diverses amonestacions que va mostrar l’àrbitre del partit, el comitè de competició també sanciona amb quatre partits sense poder jugar el futbolista de l’Atlètic Escaldes Leandro Felipe Fernandes. La tangana també va ser força inaudita tot i que en el futbol andorrà les friccions més enllà del simple ròssec esportiu solen ser més habituals del que es pot pensar.

Junior Kobon el dia que va ser presentat amb la samarreta de l'UE Engordany procedent de l'FC Ordino.

Relacionat

Proposta de cinc anys d’expulsió pel futbolista que va donar un cop de peu al cap d’un rival
Junior Kobon celebrant un gol amb la samarreta de l'UE Engordany.

Relacionat

El comitè de competició de la FAF avalua inhabilitar de per vida Junior Kobon
David Rodrigo, durant la compareixença davant els mitjans.

Relacionat

Junior haurà de complir sanció esportiva a Andorra o a qualsevol altra lliga on vulgui jugar
El davanter ivorià durant un partit amb l'UE Engordany, que l'ha acomiadat.

Relacionat

Condemna de vuit mesos de presó condicional a Junior Kobon pel cop de peu al cap del rival
Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.

Relacionat

Detingut un futbolista després d’una brutal agressió a un rival en un partit de la Lliga Multisegur
Richy, amb un dels títols aconseguits en la seva carrera.

Relacionat

Donen d’alta ‘Richy’ Hurtado després de l’agressió soferta en el derbi escaldenc
'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.

Relacionat

“Vull un càstig exemplar; que a ningú li pugui tornar a passar el que m’ha succeït a mi”

Comentaris (1)

Trending