Condemna de vuit mesos de presó condicional a Junior Kobon pel cop de peu al cap del rival

El futbolista de l’UE Engordany ha estat jutjat per la via ràpida i ara l’agredit sols podrà discutir la compensació que haurà de rebre pel dany físic i estètic sofert

El davanter ivorià durant un partit amb l'UE Engordany, que l'ha acomiadat.
El davanter ivorià durant un partit amb l'UE Engordany, que l'ha acomiadat.
El futbolista de l’UE Engordany Junior Kobon ha estat condemnat a vuit mesos de presó condicional pel cop de peu que li va donar al jugador de l’Atlètic d’Escaldes ‘Richy’ Hurtado. El davanter ivorià ha estat jutjat per la via ràpida i ara l’únic que es podrà discutir és la compensació econòmica que haurà de percebre l’agredit, tan pel dany físic sofert com pel perjudici estètic o moral que les lesions li hagin pogut causar. Junior s’hauria mostrat del tot penedit davant la Batllia per la seva acció, i va assegurar que va perdre els papers en un moment d’ofuscació.

 

Si en els propers quatre anys no torna a protagonitzar una situació de les mateixes característiques, el jugador de l’Engordany, que no és gens clar que pugui continuar residint al país pel fet de no gaudir de cap tipus d’autorització, no haurà d’ingressar al centre penitenciari. Sí que hauria d’abonar la responsabilitat civil que se li imposi, i que encara és aviat per determinar atès que hi ha encara elements que cal valorar o establir. Per exemple, el perjudici estètic que les lesions puguin comportar a Hurtado, que entre altres coses, també viu de la seva imatge. És habitual de platós de la televisió espanyola, per exemple.

Junior Kobon va ser detingut diumenge a la tarda després de protagonitzar la batussa i va passar a disposició judicial aquest dilluns al vespre. El dossier policial anava acompanyat, entre altres coses, per diverses gravacions de l’acció del partit Atlètic Escaldes-Engordany i, també, per l’acta de l’àrbitre que va xiular el xoc. Les imatges no deixaven lloc a dubte de l’agressivitat emprada per Kobon. El fet que hagués donat la puntada de peu a la cara d’Hurtado sense solta ni volta i amb tota la ràbia possible.

El davanter ivorià s’hauria mostrat penedit i el fet que l’acta arbitral reflectís que prèviament l’agredit li havia donat un cop de mà a la cara hauria estat tingut en compte

Ara, també s’hauria tingut en compte que en l’acta arbitral es deixava clar que prèviament a l’acció punible, ‘Richy’ va donar un cop de puny a la cara de l’ivorià tot pugnant per la pilota. Tots dos van caure a terra i va ser el punta de l’Engordany qui primer es va aixecar tot colpejant la cara del davanter rival amb el peu, causant-li tres traus notables i ocasionant-li la pèrdua de dues peces dentals. Junio es va mostrar molt penedit davant el batlle i va reconèixer que davant l’acció prèvia del seu adversari i el fet que momentàniament hagués perdut la vista pel cop de mà va perdre els papers.

A Junior Kobon se l’ha condemnat per un delicte de lesions en la seva versió agreujada pel fet d’haver necessitat d’una cura mèdica que anirà més enllà de l’assistència que se li va fer diumenge al centre hospitalari. La fiscalia, segons fonts jurídiques, va sol·licitar dotze mesos de presó condicional qualificada a pagar la responsabilitat civil i amb un termini de suspensió de quatre anys. La defensa del jugador va demanar la imposició d’una pena condicional de tres mesos sense condicionar-la al pagament de la indemnització. Finalment, el batlle va imposar els vuit mesos referits sense condicionar-lo al pagament de la compensació que s’haurà de discutir ara.

L’agredit no podrà denunciar penalment Junior. I si ho fa no tindrà cap efecte atès que el cas ja ha estat jutjat. Una altra cosa és la responsabilitat civil, el perjudici estètic, físic, moral… el fet que pugui estar alguns dies de baixa i això li suposi una pèrdua d’ingressos… tot això sí que es pot discutir. Però és la única cosa. En la vista ràpida de dilluns a la nit -l’ordenança penal com tècnicament es diu- en cap cas es va discutir sobre la situació legal del futbolista de l’UE Engordany. Ara, davant el fet que no té cap mena de permís per estar al Principat és més que possible que la policia, administrativament, li trameti una proposta d’expulsió del país.

Junior Kobon el dia que va ser presentat amb la samarreta de l'UE Engordany procedent de l'FC Ordino.

Relacionat

La situació al país del futbolista que en va agredir un altre era totalment il·legal
'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.

Relacionat

“Vull un càstig exemplar; que a ningú li pugui tornar a passar el que m’ha succeït a mi”
Richy, amb un dels títols aconseguits en la seva carrera.

Relacionat

Donen d’alta ‘Richy’ Hurtado després de l’agressió soferta en el derbi escaldenc
Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.

Relacionat

Detingut un futbolista després d’una brutal agressió a un rival en un partit de la Lliga Multisegur

Comentaris (1)

Trending