“Vull un càstig exemplar; que a ningú li pugui tornar a passar el que m’ha succeït a mi”

‘Richy’ Hurtado assegura que farà “tot el possible” perquè s'imposi una dura sanció econòmica i esportiva a Júnior Kobon, el jugador que el va agredir i que aquesta tarda ha estat posat en llibertat

'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.
'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.

“Vull un càstig exemplar”. Així de clar i contundent s’expressa Richard Hurtado, ‘Richi’, el futbolista de l’Atlètic Escaldes que va ser víctima el diumenge d’una brutal agressió per part d’un rival, Júnior Kobon, de l’UE Engordany. El futbolista té diversos motius per demanar que la sanció sigui molt dura, entre ells el fet d’haver passat “una de les pitjors nits de la meva vida” però també la consciència de no voler que “a ningú més li pugui passar el que m’ha succeït a mi”. També entén que cal donar un missatge clar, especialment per als més petits: “han de saber que no es pot pegar a ningú”. Pel que fa a l'agressor, ha quedat en llibertat després de passar la nit detingut, sense que hagi transcendit quina és la seva situació processal.

La cara de ‘Richi’ encara mostra –i ho farà durant uns dies- els efectes de la brutal puntada de peu. Traus i un gran hematoma al costat de l’ull. I encara sort. Tothom, ell el primer, és conscient que l’agressió podria haver tingut conseqüències molt més greus. De fet, el jugador explica que “quan anava en l’ambulància vaig arribar a pensar que m’havia quedat cec”. De l’atac en si, tot just recorda els moments previs: “Salto per donar-li de cap i crec que li dono fortuïtament amb el braç i caiem els dos. Va venir corrent per mi i em va donar el cop”.

Al llarg de la seva carrera, ‘Richi’ ha jugat en fins a cinc països diferents. Itàlia, Espanya, Estats Units, Austràlia i, ara, Andorra. Enlloc havia viscut res similar. I té clar que “mai entendré” com va poder Júnior actuari així. “Nosaltres sortim al camp amb uns valors i un respecte pels companys”, defensa.

El jugador admet que tindria "por" si hagués de tornar a trobar-se el seu agressor en un terreny de joc i que "no crec que pogués jugar aquell partit"

Per això avança que “vull un càstig exemplar” i que “faré tot el que sigui possible perquè tingui una sanció econòmica i esportiva”. De fet, aquest mateix dilluns ja ha presentat una denúncia davant la policia i té previst arribar fins al final. Són diversos els motius. El primer, el record d’una de “les pitjors nits de la meva vida; no la hi desitjo ni al meu pitjor enemic”, tot posant en relleu les hores d’angoixes viscudes ja no només per ells sinó pels seus pares, al Perú, o la seva parella. També, el fet de tenir clar que “els nois han de saber que no es pot pegar ningú que estigui a terra i menys amb uns tacs de futbol”. I un altre més: “no vull que li passi a ningú més”.

De fet, admet que “tindré por si me’l torno a trobar en un terreny de joc” i que “no crec que pogués jugar aquell partit”. Por de l’agressor; no pas d’un esport que “és la meva passió i la meva feina”. De fet, recorda que “a l’ambulància el que em temia era que se m’havia acabat el futbol; no tinc por, sinó ganes de tornar a jugar”. Per ara, haurà d’estar una setmana de repòs per veure com evolucionen les ferides.‘Richy’ ha viscut mals moments per culpa de l’agressió soferta, però també vol mirar un cantó positiu: “He tingut el suport dels meus companys, en especial dels meus amics Nico i Mati, que han passat la nit amb mi”, explica. També agraeix el suport rebut per part dels jugadors de l’Engordany. De fet, de l’entitat on fins aquest diumenge militava el seu atacant, té bones paraules. “És un club amic; sempre s’han portat bé amb mi”, afirma.

El jugador de l’Atlètic Escaldes fa una reflexió entorn els fets dels quals ha estat protagonista. “La gent ha de tenir consciència que el futbol és només un esport. És bonic guanyar però per davant de tot estan els valors i l’esportivitat. Al final, és un joc”, remarca.

Pel que fa a Júnior, després de passar tota la nit detingut a les dependències del despatx central de policia, aquesta tarda ha quedat en llibertat després d'haver estat posat a disposició judicial. Segons el cos d'ordre, se li imputaria un delicte contra la integritat i l'honor, però no ha transcendit, per ara, quina és la seva situació processal. Fonts de l'Engordany sí que han explicat que ja s'han posat en contacte amb ell per comunicar-li la decisió d'expulsar-lo immediatament del club. Asseguren que "ha entés" la mesura.Ressò a Espanya per la relació familiar amb la presentadora Mónica Hoyos

L'agressió ha tingut també impacte fora del país, ja que la cosina del jugador, la popular presentadora Mónica Hoyos, l'ha explicat via xarxes socials. En una primera piuada, de fet, recollia la notícia publicada diumenge per Altaveu i, en una segona, compartia una fotografia de 'Richy' a l'hospital. Són molts els mitjans espanyols i peruans que s'han fet ressò dels fets, tot destacant el parentesc amb Hoyos, actriu de cinema i sèries però especialment coneguda per la seva aparició a diferents programes televisius tant al seu país d'origen com al veí del sud com ara 'Gran Hermano VIP', 'Supervivientes', 'Sálvame' o 'Mujeres, hombres i viceversa'. De fet, el mateix 'Richy' havia participat com a convidat en algun d'aquests espais.

Comentaris

Trending