El comitè de competició de la FAF avalua inhabilitar de per vida Junior Kobon

Els membres de l’organisme federatiu ja han visionat les impactants imatges del cop de peu a la cara de Richy Hurtado i es prendran el seu temps abans d’acordar una sanció

Junior Kobon celebrant un gol amb la samarreta de l'UE Engordany.
Junior Kobon celebrant un gol amb la samarreta de l'UE Engordany.
El comitè de competició de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) està valorant molt seriosament la possibilitat d’inhabilitar de per vida el futbolista fins diumenge integrant de la plantilla de l’UE Engordany Junior Kobon. El brutal cop de peu que el davanter ivorià va llançar contra la cara del també punta ‘Richy’ Hurtado, de l’Atlètic Escaldes, podia portar-lo a haver de deixar la pràctica del futbol federatiu i, per tant, de vocació professional.

Fonts properes a l’ens federatiu han assegurat que els membres de l’esmentat comitè ja han començat a analitzar el cas, que els portarà més temps que la immensa majoria de les incidències que l’organisme avalua cada setmana. De fet, segons les mateixes fonts, a banda d’estudiar detalladament l’acta arbitral del matx, que es va haver de suspendre al minut 66 amb empat a 0 en el marcador per culpa de la batussa que l’agressió va originar, també s’han visionat les diverses gravacions que existeixen del cop de peu.

Les imatges són molt impactants i demostren, segons els consultats, una brutalitat extrema i gratuïta. Les fonts consultades han assegurat que és talment com si el futbolista de l’UE Engordany hagués pres el rostre d’Hurtado, el seu cap, com una pilota. De fet, algunes de les fonts consultades han explicat que si l’impacte directe del cop de peu hagués estat uns centímetres més amunt o més avall de la cara del jugador les lesions haurien estat d’una gravetat molt major, fins i tot fatal segons com hagués anat.

Els components del comitè de competició s’haurien agafat almenys una setmana per adoptar la decisió final, que es vol mesurar al detall pel precedent que establirà. És una de les accions dins d’un terreny de joc més violentes que ha de ‘jutjar’ l’organisme federatiu en molts anys, o des de sempre, segons les fonts, i no es pot ser ni més ni menys permissiu del que s’ha estat respecte d’altres accions proporcionalment molt menys ‘sagnants’.

És clar que serà tractada, l’agressió, com una falta molt greu. I a partir d’aquí el que s’ha de modular és el termini de la sanció, el temps de la retirada de la llicència. I no pertoca al comitè de competició que tingui efectes arreu, però és evident que si la sanció final és inhabilitar per sempre més Kobon, la FAF hauria de fer els tràmits necessaris perquè aquesta decisió tingui efecte davant de qualsevol federació mundial i, per tant, si algú sol·licita el trànsfer no se li atorgui.

Comentaris (3)

Trending