Junior haurà de complir sanció esportiva a Andorra o a qualsevol altra lliga on vulgui jugar

David Rodrigo explica que serà el comitè de competició qui decideixi el càstig però que, si vol fitxar en un altre país, amb el trànsfer s’enviarà també la informació

David Rodrigo, durant la compareixença davant els mitjans.
David Rodrigo, durant la compareixença davant els mitjans.

Junior Kobon estarà un bon temps sense poder jugar a futbol, almenys a nivell federatiu. No ho podrà fer a Andorra ni tampoc a cap altre país. Així ho ha explicat el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), David Rodrigo, tot posant en relleu que el càstig final dependrà del que dictamini el comitè de competició. Els fets -la puntada de peu al jugador de l'Atlètic Escaldes 'Richy' Hurtado- serien constitutius, ha indicat, d’una falta “molt greu” que, segons el reglament de l’ens, podria suposar, fins i tot, la privació definitiva de la llicència o una inhabilitació a perpetuïtat. Sobre el fet que el futbolista ivorià estigués vivint al país de forma irregular, s’ha limitat a apuntar que tenia “la llicència correcta” i que  des de l’organisme “no podem fer de policia”.

Rodrigo no ha amagat que l’agressió –“les imatges són terribles”, ha apuntat- ha deixat en estat de xoc tot el futbol andorrà i només iniciar la compareixença davant els mitjans ha volgut “lamentar i condemnar els fets” que “no representen cap valor de l’esport”.  Així, ha afirmat que “són actes que s’han d’eliminar de manera contundent”. Ara bé, la mesura en concret que se’n derivi dependrà del comitè de competició, que es reuneix aquest dimecres. “És un òrgan independent. Nosaltres no podem dir ara res perquè es podria interpretar que el volem dirigir”, ha comentat el secretari general.

Els fets constitueixen una falta molt greu que, reglament en mà, podria comportar la inhabilitació a perpetuïtat del jugador

Tot fa pensar, però, que el càstig que rebi Junior serà molt dur. De fet, Rodrigo ha recordat que es tracta d’una falta “molt greu”. Una mirada al reglament de la mateixa federació així ho confirma. En concret, l’article 37 estipula que ho són “les agressions als àrbitres, als tècnics, als futbolistes, al públic, als directius i a totes les altres autoritats esportives si causen lesions que signifiquen un detriment de la integritat corporal o de la salut física o mental de la persona agredida”. I en el 21, s’indica quins poden ser els càstigs, entre ells, fins i tot, el d’inhabilitació a perpetuïtat o el de privació de la llicència federativa. També hi ha opció a una pena més ‘suau’, sigui temporal o per partits.

El que també ha volgut deixar clar Rodrigo és que aquesta sanció no només serà vàlida a Andorra. És a dir, se li imposi el que se li imposi, el jugador ho haurà de complir aquí o a qualsevol altre país al qual pugui anar. És a dir, no podrà anar a jugar, per exemple, a un equip de Catalunya. “Si marxa d’aquesta federació, hi ha un trànsfert pel mig, que va amb la sanció. Ho haurà de complir aquí o a una altra federació”, ha assegurat.

Sobre la situació irregular del jugador, el secretari general de la FAF ha acabat tirant pilotes fora. Ha recordat que, federativament, “la llicència és correcta”, ja que ocupava una de les quatre places que cada club té per a jugadors no residents. Una altra cosa és que, finalment, el futbolista acabés residint al país –de fet, a Andorra la Vella-. “Nosaltres no fem de policia, no anem equip per equip a veure on viu cada jugador. Són els clubs els que han de preocupar-se dels seus futbolistes”, s’ha justificat.

Sobre el càstig penal ja imposat a Júnior –vuit mesos de presó condicional-, Rodrigo s’ha limitat a apuntar que “és el que dictamina la llei i imagino que és el que li pertoca”. Sí que ha assegurat que “les imatges són terribles”, un vídeo que, però, la federació no vol fer públic. “El té la policia i els advocats; ells decidiran”, ha indicat.'Richy' insisteix en el fet que val una sanció esportiva "exemplar"

'Richy' Hurtado, la víctima de l'agressió, ha inisteix en el fet que la sanció que la Federació li imposi a Junior Kobon ha de ser "exemplar". En aquest sentit, remarca que "és necessari perquè no es produeixin més fets similars; no m'agradaria aixercar-me un dia i llegir a un diari que a un futbolista l'han matat". Sobre el càstig penal ja tancat -vuit mesos condicionals-, ha indicat que "no sóc jutge; el que hagi decidit, bé estarà". També ha recordat que, a banda de la via penal, també hi ha l'econòmica -la indemnització que preveu reclamar, que "deixo en mans del meu advocat" i l'esportiva, amb la qual "confio en la Federació". 

'Richy' continua recuperant-se de les ferides sofertes en l'agressió. Admet que, a banda del mal físic, també manté "la por". Per exemple, de sortir al carrer perquè "no sé com reaccionaria ell si ens trobéssim". 

El davanter ivorià durant un partit amb l'UE Engordany, que l'ha acomiadat.

Relacionat

Condemna de vuit mesos de presó condicional a Junior Kobon pel cop de peu al cap del rival
Junior Kobon el dia que va ser presentat amb la samarreta de l'UE Engordany procedent de l'FC Ordino.

Relacionat

La situació al país del futbolista que en va agredir un altre era totalment il·legal
'Richy' Hurtado va patir important ferides a la cara.

Relacionat

“Vull un càstig exemplar; que a ningú li pugui tornar a passar el que m’ha succeït a mi”
Richy, amb un dels títols aconseguits en la seva carrera.

Relacionat

Donen d’alta ‘Richy’ Hurtado després de l’agressió soferta en el derbi escaldenc
Junior, l'autor de l'agressió, durant un partit anterior.

Relacionat

Detingut un futbolista després d’una brutal agressió a un rival en un partit de la Lliga Multisegur

Comentaris (1)

Trending