Proposta de cinc anys d’expulsió pel futbolista que va donar un cop de peu al cap d’un rival

Junior Kobon pot fer al·legacions contra la decisió provisional de la direcció de la policia pel fet que estigués residint il·legalment al país

Junior Kobon el dia que va ser presentat amb la samarreta de l'UE Engordany procedent de l'FC Ordino.
Junior Kobon el dia que va ser presentat amb la samarreta de l'UE Engordany procedent de l'FC Ordino.
La direcció de la policia ha proposat expulsar per un termini de cinc anys l’exjugador de l’UE Engordany Junior Kobon pel fet d’estar residint de manera il·legal al país. La decisió provisional de l’autoritat policial l’haurà de confirmar amb posterioritat el ministeri d’Interior. Pel mig, l’interessat, com qualsevol expedient d’aquestes característiques, té dret a presentar les al·legacions que cregui escaients. En principi, Kobon voldria quedar-se al Principat.

Junior va protagonitzar una violenta acció en el transcurs d’un partit de futbol, ara fa deu dies, en què el seu equip s’enfrontava amb l’Atlètic d’Escaldes. En un moment del partit, al minut 66, va rebre un cop de mà a la cara per part d’un adversari, Richy Hurtado. Tots dos jugadors van caure a terra. El davanter ivorià es va aixecar amb rapidesa i amb tota la força i com si el cap d’Hurtado es tractés d’una pilota li va etzibar un cop de peu.

Arran d’aquella violenta acció i tot l’aldarull posterior que es va crear, Kobon va ser detingut i condemnat en un judici ràpid a vuit mesos de presó condicional. Tot plegat, i entre altres coses, va permetre descobrir oficialment que el jugador de Costa d’Ivori estava residint il·legalment al Principat. A nivell federatiu, gaudia d’una llicència transfronterera. Cada club pot disposar d’un màxim de quatre jugadors que visquin fora d’Andorra però no a més de 350 quilòmetres.

Tot i que gaudia d'una llicència transfronterera i, per tant, hauria de viure fora del país però a menys de 350 quilòmetres, el davanter ivorià estava residint al Principat sense cap autorització

Aquesta última era la situació de Kobon. Alguns clubs tenen jugadors que viuen efectivament fora del Principat. D’altres, per la perícia normalment d’intermediaris, empadronen jugadors en alguns ajuntaments catalans però realment no hi viuen. I s’estan, com Junior, a Andorra sense cap mena de paper. Davant d’això, i descobert el cas formalment arran de l’agressió futbolística, la direcció de la policia, per les facultats administratives en matèria d’immigració que té, proposa expulsar-lo. Junior Kobon tindria voluntat d’al·legar en contra de la proposta.

Més enllà de la sanció penal i l’administrativa, també s’està pendent de la resolució del comitè de competició de la FAF, que la setmana passada va decidir posposar la decisió per prendre’s una mica més de temps i deixar refredar la situació. En aquell moment s’estava plantejant fins i tot la possibilitat de retirar la llicència federativa de per vida al jugador, situació que li impediria tornar a jugar al futbol de manera federada i, per tant, professional o semi-professional.

Observant atentament el reglament amb què es regeix el futbol andorrà, i tractant-se l’agredit d’un futbolista, sembla poc probable que la sanció pugui ser tan extrema. Això sí, el davanter ivorià es podria passar un parell de temporades allunyat dels camps de futbol, perquè és el que contempla el reglament, que diferencia entre agressions a àrbitres, directius o autoritats, per posar un cas, i agressions a futbolistes.

Comentaris (3)

Trending