Una seixantena de lauredians pelegrinen al Vaticà amb una talla de la Mare de Déu de Canòlich

El Papa Francesc els rebrà aquest dimecres al matí en una audiència privada al Vaticà

Mossèn Pepe Chisvert amb la talla que beneirà el Sant Pare aquest dimecres.
Mossèn Pepe Chisvert amb la talla que beneirà el Sant Pare aquest dimecres.

El Papa Francesc rebrà aquest dimecres la talla de la Verge de Canòlich en una audiència privada que comptarà amb la presència d'una seixantena de pelegrins lauredians. La talla, realitzada a Barcelona, es va beneir el dissabte passat, coincidint amb l’aplec de Canòlich.

La delegació laurediana ha arribat aquest dimarts a Roma i l'audiència s'iniciarà a les nou del matí si no hi ha cap problema de darrera hora ja que el cap de setmana el Papa estava malalt.

Durant aquest dimarts al matí s'han fet les gestions per l'audiència. Els assistents hauran d'estar a les set del matí a la plaça de Sant Pere per a fer el control de seguretat. La sala de l'audiència serà el Sagrato Sinistro. La delegació està encapçalada per l'arquebisbe Joan-Enric Vives; el rector de Sant Julià de Lòria Pepe Chisvert; l'ambaixador a la Santa Seu, Carles Àlvarez Marfany i el cònsol major lauredià, Josep Majoral.

La talla de la Mare de Déu ja ha estat lliurada als membres de la gendarmeria vaticana, la guàrdia suïssa, i la tenen en custòdia els responsables d'ornamentació i flors del Vaticà. La delegació ha demanat poder fer la lectura en català que aniria a càrrec d'una catequista laurediana.

La llegenda assegura que la talla romànica la va trobar un pastor l’any 1223. És un típic exemple de marededéu rural, de fusta policromada, amb la mare asseguda en un tron sostenint l’infant sobre el genoll esquerre, i tot el conjunt revestit amb la pintura original. El Papa Francesc, coincidint amb l’aniversari de la troballa fa 800 anys, ha concedit un Jubileu Extraordinari, que permet als fidels arribar a la Indulgència Plenària.

Els actes commemoratius dels 800 anys van començar el dia 1 amb la presentació d’un llibre amb dibuixos de Pilarín Bayés i una eucaristia que va presidir l’arquebisbe Joan-Enric Vives, que va beneir una representació de la Mare de Déu de Canòlich i un quadre de pintura de l’autora Margarida Cepeda ara instal·lat a l’església per la commemoració. El quadre pretén reproduir la imatge de la Mare de Déu en els 800 anys de la seva troballa. Les activitats acabaran el dijous amb l'estrena als cinemes Illa Carlemany del curtmetratge 'Tirites'.

invitacio
Invitació a l'acte d'aquest dimecres.

 

Comentaris (7)

Trending