Sant Julià es retroba amb el Via Crucis després de dos anys de calvari

Més d'un centenar de feligresos participen en l'acte que no es va fer el 2020 i el 2021 per la pandèmia de coronavirus

Comentaris

El Via Crucis en el seu recorregut entre la primera i segona estació.
El Via Crucis en el seu recorregut entre la primera i segona estació. B.N.

Sant Julià de Lòria ha recuperat aquest Divendres Sant el Via Crucis després de dos anys d'interrupció per la pandèmia de coronavirus. L'acte ha comptat amb la participació dels armats de la Seu d'Urgell i de més d'un centenar de feligresos que han seguit les 14 estacions al llarg de l'avinguda Verge de Canòlich amb sortida i arribada a l'església parroquial laurediana.

El Via Crucis -expressió llatina que significa 'Camí de la creu'-  és una pràctica devocional catòlica que recorda els moments de la vida de Jesús de Natzaret des que va ser fet presoner fins a la seva crucifixió i sepultura.  Sota el papat de Joan Pau II es va crear un nou Via Crucis amb estacions basades en fets del NouTestament, ja que l'anterior recull molts passatges dels Evangelis Apròcrifs.

Els feligresos vesteixen de negre i segueixen les estacions en fila. La primera és la pregària a l'hort de Getsemaní i a la darrera, Jesús és col·locat en el sepulcre. A banda de la celebració del matí de Divendres Sant, la parròquia laurediana també recupera a la nit la processó del Silenci. Abans de l'inici del Via Crucis, mossèn Pepe Chisvert ha dit que "cadascú en el seu interior ofereix aquest Via Crucis per les seves situacions, pels seus patiments, per les persones malaltes, però enguany oferirem aquest Via Crucis de manera especial per a totes les víctimes de la terrible guerra a Ucraïna".

VIA CRUCIS A ORDINO

Ordino també ha celebrat aquest divendres al matí el Via Crucis i a l'igual que Sant Julià de Lòria acollirà a la nit la processó del Silenci.

La processó del SIlenci a Sant Julià abans del seu inici.

Relacionat

Sant Julià de Lòria emmudeix amb la processó del Silenci

Comentaris (2)

Trending